Acțiunea caritabilă pentru strângerea fondurilor necesare achiziționării unui incubator destinat Sectiei de Neonatologie a Spitalului Filantropia din Craiova a fost încheiată cu succes!

0
2708

Autor: Cristina Cârstea

Ziarul Sănătatea sprijină copiii născuți prematur, alăturându-se campaniei „Ducem Viața mai Departe”, inițiată de Ladies’Circle 8 Craiova. Campania are ca scop conștientizarea asupra riscului ridicat de nașteri premature şi achiziționarea unui incubator pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Filantropia din Craiova. Echipa Ziarului Sănătatea se implică în permanență în campanii umanitare şi care au ca scop sprijinirea membrilor comunității din care face parte. 

În cadrul balului caritabil „Fantoma de la Operă”, – organizat vineri de către asociația Ladies Circle 8 Craiova şi moderat de către Alina Trană- Ziarul Sănătatea, participanții au putut achiziționa măşti confecționate manual, precum şi 2 tablouri, o rochie, bijuterii si o caseta de bijuterii, obiecte care au fost donate şi vândute în cadrul unei licitații, cu scopul strangerii fondurilor necesare achiziționării unui incubator performant.

Prezent la eveniment, dr. Liviu Radu, managerul Spitalului Filantropia, a afirmat că orice investiție făcută în cadrul secției este binevenită, aici născându-se lunar chiar şi 300 de copii.

„În cadrul Secției de Neonatologie a Spitalului Filantropia din Craiova au avut loc numeroase investiții, însă întotdeauna este nevoie de ventilatoare și incubatoare deoarece copiii născuți prematur au nevoie de o grijă deosebită. Sunt momente în care viața micuților depinde de un singur minut, însă personalul din cadrul secției este pregătit pentru orice situație, chiar și pentru situațiile limită. În cadrul Spitalului Filantropia cea mai mare atenție este acordată acestei secții. Spitalul numără 163 de ani de existență. Lunar, aici se nasc între 200 şi 300 de copii. Este datoria noastră, atat a personalului medical, cat si a conducerii și a personalului TESA, să asigurăm condiții cât mai bune și servicii medicale de cea mai buna calitate. Orice inițiativă care poate să contribuie la sănătatea și uneori la viață micilor pacienți este binevenită.

Inițiativă doamnelor de la Ladies Circle reprezintă un gest extraordinar pentru spital. Această inițiativă are ca rezultat dotarea cu aparatură medicală de ultima generație a compartimentului de Neonatologie. În ceea ce privește numărul copiilor născuți prematur, ne confruntăm cu o incidență a creșterii numărului nașterilor premature, iar personalul nostru se pregătește în permanență pentru a pute face față tuturor provocărilor.”, afirmă dr. Liviu Radu, managerul Spitalului Filantropia

Din informațiile oferite de presedintele Ladies Circle România, Ana Maria Dobrică, în urma evenimentului s-au strâns aproximativ 4000 de euro, bani ce vor fi folosiți pentru achiziționarea unui incubator performant, destinat Secției de Neonatologie a Spitalului Filantropia.