Doctorul Dragoș Mănescu, medic primar chirurg, s-a alăturat echipei Centrului Medical Dr. Ianoși-Spital

0
5032

Ziarul Sănătatea: Domnule doctor, de ce ați renunțat la postul de medic chirurg din sistemul sanitar de stat și v-ați decis să continuați în sistemul privat?

Dr. Dragoș Mănescu-medic chirurg Centrul Medical Dr. Ianoși: “Motivul care a stat la baza acestei decizii este legat de familie. Faptul că de peste 11 ani am făcut naveta între Craiova și Drobeta Turnu Severin având post la Spitalul Municipal din Severin, m-a dererminat să fac acest pas. Este adevărat că nu a fost o decizie ușoară, pentru că m-am atașat de echipă și pacienți, am fost pentru o perioadă scurtă și șef de secție și director medical, m-am implicat și am susținut toate proiectele spitalului.

Al doilea motiv este acela că eu cred că acesta este mersul firesc pentru cariera de chirurg. 11 ani am lucrat într-un spital de urgență, am învătat să iau decizii sub presiune, pentru că într-un spital de urgență nu-i simplu, nu poti sta să te gândești prea mult atunci când ai pe targă un caz grav.
Totodată n-am încetat să mă pregătesc, să învăț, să merg la specializări și supraspecializări. Toate acestea îți dau posibilitatea ca într-un spital privat să le pui în practică. Aici pacienții nu vin cu urgențe, aici vin pacienți care se controlează periodic, previn bolile și ca atare intervențiile chirurgicale sunt programate din timp.”

Ziarul Sănătatea: De ce ați ales Centrul Medical Dr. Ianoși-Spital?

Dr. Dragoș Mănescu: “Eu cunosc chirurgii acestui spital, știu ce investiții sunt făcute în aparatura medicală de ultimă oră și ca atare nu mi-a fost greu să mă hotărasc, Când mi-a propus dr. Ianoși să mă alatur echipei, am acceptat. Știu ce intervenții realizează colegii mei chirurgi, doctorii: Ianoși, Popescu, Drăgușin și Rădulescu, așa că nu mi-a fost greu să mă decid. Sunt convins că vom realiza intervenții laparoscopice speciale, vom aborda o patologie diversificată, și vom avea o foarte bună comunicare cu pacienții. Acum fac parte din echipa de chirurgi ai Spitalului Privat Dr. Ianoși și sunt convins că vom fi una dintre echipele apreciate de pacienții din Oltenia și chiar din țară!”