„Coțokids”- voluntari pentru reducerea ratei abandonului şcolar

0
1496

Asociația „Life is better with friends” are nevoie de voluntari pentru a face fapte bune în cadrul noului proiect Coțokids. Împreună cu AIO Living şi Andctr Craiova, asociația îşi propune să reducă rata abandonului şcolar în Coțofenii din față prin transformarea grădiniței din sat într-un loc plăcut şi distractiv şi prin desfăşurarea de activități menite să le stârnească celor mici interesul pentru şcoală.

„Avem nevoie de voluntari mai mult ca niciodată. Am ales Coțofenii din față pentru că aici sunt multe familii de etnie romă, iar acest lucru face ca rata abandonului școlar să fie foarte ridicată. În cadrul proiectului vom amenaja interiorul și exteriorul grădiniței, vom planta flori, vom vopsi gardul,vom recondiționa locul de joacă si vom amplasa panouri care să-i influențeze pozitiv pe copii, motivându-i să meargă la şcoală. De asemenea, o echipă de voluntari va merge împreună cu oamenii din sat și vor face curat in zona.”, spune Simona Pața, Asociația „Life is better with friends”

Activitatea va începe sâmbăta 12 octombrie, la ora 10, când tineri voluntari, alături de părinții copiilor, vor transforma grădinița din Coțofeni, adăugând culoare şi creativitate.

„Tinerii sunt cei care se implică cel mai mult în astfel de proiecte şi ne bucurăm că vor să ajute. Am ales grădinița de la Coțofeni căutând un loc în care să putem să ajutăm cât mai mult. Este o comunitate cu foarte mulți copii în care, din păcate, abandonul şcolar este foarte ridicat, iar noi încercăm să-i ajutăm să găsească la şcoala un mediu cât mai atrăgător pentru a-şi dori să meargă şi să ii facem sa înțeleagă că şcoala îi ajută în formarea lor ca oameni.”, afirmă Eva Ilie, Asociația „Life is better with friends”

„Ne bucurăm că oamenii din sat au fost deschişi şi ne au primit cu drag. Anca Oprea si colegui ei de la AIO Living vor coordona echipele de voluntari. Asociatia nationala de dezvoltare continua a tineretului din România- Andctr este de asemenea alături de noi cu 14 voluntari străini care vor ramane in tara pana in luna decembrie, atunci cand vom finaliza proiectul de la Cotonfeni. I-am chemat si pe părinti, iar daca sambata vom munci la gradinta, duminica pregatim o zi de jocuri pentru copii.”, ne informează Simona Pața, Asociația „Life is better with friends”