Conf. Univ. dr. Iulian Diaconescu, seful Clinicii Adulti 2, Spitalul Victor Babes Craiova a fost primul medic craiovean vaccinat impotriva virusului Sars Cov 2

0
2330

In aceasta dimineata a inceput vaccinarea in cadrul Spitalului de Boli infectioase “Victor Babes”. Primul cadru medical care a solicitat sa-si faca vaccinul a fost Conf. univ. dr. DIACONESCU IULIAN – seful Clinicii de Boli Infecțioase Adulți II.

Dr. Adina Turcu, directorul spitalului a declarat pentru ziarul Sanatatea ca a primit 90 de doze de vaccin care vor fi facute pana la sfarsitul anului. In prima faza vor fi vaccinati medicii si asistentii medicali. Dupa data de 4 ianuarie spitalul urmeaza sa primeasca diferenta pana la 384 de doze care au fost solicitate.

Cele 90 de doze primite astazi vor fi facute pana la 31 decembrie 2020.” In cursul zilei de astazi vor fi facute in jur de 15 doze de vaccin”, ne-a declarat directorul Spitalului Victor Babes.

Iata ce a declarat conf. univ. dr. Iulian Diaconescu dupa ce a fost vaccinat:
„E un moment istoric din mai multe puncte de vedere. S-a putut prepara un vaccin într-un timp record. În acest moment, nu avem altă soluție. Populația trebuie să știe că pentru a scăpa de această dificultate nu avem decât această soluție”.