Compania Ruris sprijină dezvoltarea secției de chirurgie pediatrică a SCJU Craiova

0
1500


Aproximativ 22 de mii de euro sunt donați pentru îmbunătățirea serviciilor medicale din patru secții distincte ale unității. Din suma donată s-au achiziționat echipamente și instrumente chirurgicale adiționale, echipamente medicale, printre care un aspirator bloc operator, precum și echipamente pentru terapie intensivă.

Ruris, companie lider în domeniul echipamentelor agricole și pentru grădinărit, continuă să sprijine comunitatea locală în mijlocul căreia s-a dezvoltat încă de acum 30 de ani, printr-o donație de aproximativ 22 de mii de euro, sumă care va face posibile noi investiții în Spitalul Județean de Urgență Craiova. O parte considerabilă din donație vizează secția de chirurgie pediatrică. Secțiile de cardiologie, gastroenterologie, neurologie și ORL vor beneficia, de asemenea, de echipamente și instrumente adiționale, ca rezultat al acestei investiții.

„Încă de la începuturile activității noastre, acum 30 de ani, Ruris a fost și rămâne o companie implicată în comunitate. O infrastructură spitalicească bine pusă la punct reprezintă garanția accesului la servicii de calitate, pentru întreaga comunitate în care avem privilegiul să ne desfășurăm activitatea.”, a explicat CEO-ul companiei RURIS, Cătălin Stroe.
În fiecare an, spitalul asigură asistență medicală și de specialitate, spitalicească și ambulatorie, pentru circa 300.000 de locuitori din orașul Craiova, precum și din comunele arondate și județele limitrofe. Cu 27 de specialități și 31 de secții, 28 clinice și 3 neclinice, unitatea medicală desfășoară activități de învățământ și cercetare științifico-medicală, precum și educație medicală continuă, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin ordin al ministrului sănătății.
Peste 300 de intervenții chirurgicale, dintre care 29 pe cord, în ultimele 10 luni.

„Ne bucurăm că prin susținerea Ruris putem continua investițiile în echipamente și instrumente medicale adiționale pentru a îmbunătăți accesul la servicii medicale pentru pacienții din întreaga regiune a Olteniei. Creșterea calității serviciilor medicale este principalul obiectiv al întregii unități, iar pentru acest lucru sunt necesare investiții permanente în infrastructură. Din septembrie și până în prezent, în secția de chirurgie cardiovasculară au fost efectuate peste 300 de intervenții chirurgicale, dintre care 29 pe cord.”, a detaliat Dr. Elian Boldu, medic specialist chirurgie cardiovasculară, absolvent UMF Craiova.

Donațiile au fost realizate în cadrul a două proiecte, în parteneriat cu Asociația Medici pentru Viața Copiilor și Asociația Club Rotaract Craiova.
Această donație face parte dintr-o întreagă serie de inițiative menite să sprijine comunitatea din Oltenia, în aspecte care țin de facilitarea accesului la servicii medicale sau educație.

În cei 30 de ani de la fondarea companiei, RURIS a demonstrat implicare în proiecte de responsabilitate socială, investind aproximativ un milion de euro, în ultimii 5 ani, în domeniile sănătății și educației. Această investiție reflectă angajamentul companiei de a susține comunitățile în care activează și de a contribui la dezvoltarea durabilă a acestora.


Ruris este o companie 100% românească, specializată în producția și comercializarea de motoutilaje și produse destinate îngrijirii curții și grădinii. Aceasta pune la dispoziție un portofoliu variat de echipamente agricole și de grădinărit, precum motocultoare, motosape, motocoase, motounelte și alte utilaje necesare în lucrările agricole și în amenajarea spațiilor verzi. Produsele Ruris sunt apreciate pentru modul în care combină designul modern cu tehnologia de ultimă generație, dar și pentru adaptabilitatea la nevoile specifice ale clienților, consolidându-și astfel poziția pe piața locală și internațională.