Așa ar putea arăta viitorul în spitale, un viitor care să ușureze munca titanică a doctorilor. Robotul „Mihaela „a fost adus la viață în doar 48 de ore, de cinci elevi ai C.N.Fratii Buzesti din Craiova.

0
1942

Așa ar putea arăta viitorul în spitale, un viitor care să ușureze munca titanică a doctorilor. Robotul „Mihaela ” a fost adus la viață în doar 48 de ore, de cinci adolescenți din Craiova. Acestia fac parte din echipa de Robotica Soft Hoarders.
„Mihaela va veni să ne facă o demonstrație. În acest caz, eu am avut nevoie de niște măști, robotul mi le-a adus”, explică micii inventatorii.

Robotul medical care poate oferi sprijin bolnavilor de Covid-19, internaţi în secţiile de Terapie Intensivă. Se deplaseaza pe roti, are cu un braţ metalic, o tavă pe care pot fi puse medicamente şi un ecran smart pe care e afișată o față zâmbitoare. De asemenea poate vorbi cu bolnavul și îi poate lua temperatura sau pulsul si alertează camera de gardă dacă starea unui pacient se înrăutăţeşte.


Robotul Mihaela ajută pacienții și medicii din spitale.Ii putem numi micile genii în ale roboticii cei care învață la liceul „Frații Buzești”din Craiova sunt elevi in clasele a IX-a, a X-a si a XII-a. Au conceput prototipul în cadrul concursului național PoliHack, organizat la Cluj, unde au si câștigat podiumul. Ei speră acum ca proiectul să atragă atenția cadrelor medicale și să poată fi implementat în spitale.


„Pentru doctor, care poate că nu dorește să aibă de a face cu o interfață, am făcut aici și un buton de istoric al pacientului, care pur și simplu arată datele efectiv cum vin de pe robot”, spun inventatorii.
Cei cinci elevi au avut la dispozitie sa conceapa intreg proiectul doar doua zile,ne-a declarat Adrian Ioana prezent in emisiunea „Cafeaua de sambata dimineata „!

„Eu am dormit în total opt ore din 48. Lucram cu pasiune,pentru ca de mic imi doream sa vad cum functioneaza masinutele si jucariile pe care le primeam .Imi place foarte mult ceea ce fac si suntem sprijiniti de conducerea Colegiului”,spune Mihnea Sterie .
Pentru ca softul să fie îmbunătățit însă, elevii au nevoie și de sprijin financiar. Copiii vor să dezvolte şi mai mult comenzile vocale, pentru ca robotul să poată purta un dialog clar cu pacientul. Totodată, intenționează să prezinte proiectul spitalelor COVID din Craiova.