Absolvenții Facultății de Medicină din Craiova au depus astăzi jurământul lui Hipocrate

0
1295

Absolvenții Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, promoția 2019, au luat parte astăzi la festivitatea de absolvire. Plini de emoții, aceștia au depus jurământul lui Hipocrate. Alături de ei au fost astăzi părinți, prieteni, bunici care i-au așteptau cu flori și cu lacrimi în ochi pe viitorii medici.

Printre aceştia se afla și realizatoarea de radio Andrada Cojocaru, care venise pentru a-l susține pe fiul său, Dragoș Petruț Cojocaru, proaspăt absolvent al facultății. Acesta a depus astăzi solemnul jurământ împreună cu colegii săi:

„Mă angajez solemn să-mi consacru viaţa în slujba umanităţii;

Voi păstra profesorilor mei respectul şi recunoştinţa care le sunt datorate;

Voi exercita profesiunea cu conştiinţă şi demnitate;

Sănătatea pacienţilor va fi pentru mine obligaţie sacră;

Voi păstra secretele încredinţate de pacienţi chiar şi după decesul acestora;

Voi menţine prin toate mijloacele onoarea şi nobila tradiţie a profesiunii de medic;

Colegii mei vor fi fraţii mei;

Nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, partid sau stare socială;

Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană de la începuturile sale chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunostinţele mele medicale contrar legilor umanităţii. Fac acest jurământ în mod solemn, liber, pe onoare!”

Cei șase ani nu au fost deloc ușori, iar acum fiul Andradei Cojocaru se pregătește pentru rezidențiat.

„Astăzi, Petruț Dragoş Cojocaru, fiul meu este absolvent al Facultății de Medicină, UMF Craiova, promoția 2019, iar din acest moment ne concentrăm asupra examenului de rezidențiat. Emoțiile sunt foarte mari. Au fost șase ani foarte grei, cred că este una dintre cele mai grele facultăți. Știe în ce direcție se îndreaptă. A dat examenul și este în anul întâi de master la Managementul sistemului medical.”, ne informează Andrada Cojocaru

Echipa „Ziarul sănătatea” îi felicită pe tinerii absolvenți și le urează mult succes şi multă sănătate atât lor cât și viitorilor lor pacienți!