Şcoala Postliceală Sanitară „SAN-ECO-MED”-condiții moderne, pregatire superioara, stagii de practică în spitale din U.E. şi locuri la buget

0
1181

Autor: Cristina Cârstea

Școala Postliceală Sanitară „SAN-ECO-MED” Craiova- o alternativă la învățământul medical din România. Studiile sunt recunoscute internațional, iar cursanții efectuează stagii de pregătire practică în spitale din U.E. prin proiectele Erasmus+. Școala sprijină absolvenții de liceu care aparțin grupurilor defavorizate, aceștia nefiind nevoiți să plătească taxa de școlarizare. Locuri bugetate sunt oferite și celor care obțin rezultate bune în urma examenului de selecție. Scoala dispune de spatii moderne de invatamant, cu sali de cursuri, sala de demonstrate, laboratoare dotate cu aparatura performanta, iar cursanții sunt instruiți de către specialişti cu experiență în domeniul medical.

„Școala Postliceală Sanitară „SAN-ECO-MED” Craiova a fost înființată în anul 2014 ca o alternativă la învățământul medical de stat din România. Până în prezent două generații de asistenți medicali generaliști au absolvit cursurile acestei școli, studiile lor fiind recunoscute atât în țară, cât și în afara granițelor sale. Încă de la înființare, în fiecare an, înscriem fără taxă de școlarizare absolvenții de liceu care aparțin grupurilor defavorizate, la recomandarea Agenţiei de Consiliere şi Sprijin pentru Minorităţi și Persoane Defavorizate (ACS-MPDR), iar începând din 2016, în urma unor examene de selecție, oferim locuri fără taxă, în limita a 10% din numărul de nou înscriși în fiecare an.

Școala dispune de spații moderne, are un colectiv de cadre didactice bine pregătite, alcatuit din medici specialiști, farmaciști, profesori de instruire practică și profesori de specialități paraclinice, selectat pe criterii de profesionalism, cu experiență didactică dovedită de-a lungul anilor. Fiecare dintre profesorii, medicii sau farmacistii care pregătesc elevii, lucrează cu multă dedicare, într-un climat plăcut, motivațional, aplicând metode moderne de învățământ, astfel încât, fiecare zi petrecută în sala de curs sau la stagiul practic să constituie un beneficiu pentru elevi”, ne informează directorul şcolii prof. Luminița Georgescu

Școala oferă posibilitatea efectuării stagiilor de formare atât în spitalele din Craiova, cât şi în spitale din U.E., prin intermediul proiectelor Erasmus+

Croitoru Ionela-Valentina este în anul III la specializarea Asistent Medical Generalist, ocupând unul din locurile fără taxa. Stagiile practice efectuate în Italia au ajutat-o să-şi dezvolte abilitățile în ceea ce priveşte acordarea îngrijirilor medicale

„Deşi am absolvit, în 2012, Tehnologia Prelucrării Produselor Alimentare la Facultatea de Agronomie, Horticultură, iar în 2014, master ”Controlul și expertiza produselor agroalimentare”, nu am găsit loc de muncă conform studiilor. În anul 2017, am decis să dau examenul de admitere pe locurile fară taxă la Școala Postliceală Sanitară ”San-Eco-Med”, unde voi fi, din septembrie, în ultimul an de studiu.

Cea mai frumoasă experiență ca elevă a acestei școli am trăit-o când am mers în stagiu clinic, 5 săptămâni, în clinica Casa di Cura Villa Elisa, din Cinquefrondi, Italia, în perioada 9 aprilie -11 mai 2018. Acolo am însușit noi cunostințe, abilități și competențe privind utilizarea  tehnologiei moderne în acordarea de îngrijiri medicale pacienților, într‐un mediu real și într‐un alt sistem de sănătate și am cunoscut serviciile medicale din sistemul de sănătate european; mi-am dezvoltat competențele și abilitățile: lingvistice, de comunicare culturală cu pacienții, de lucru în cadrul unor echipe medicale multiculturale, am învățat să devin cetățean europen activ și mi-am dezvoltat capacitatea de adaptare la condițiile de lucru și viață dintr-o țară europeană.

Îmi doresc să lucrez în domeniul medical, găsesc mari satisfacții în a ajuta oamenii, am frecventat cu regularitate cursurile și stagiile în spitalele din Craiova și în Italia, prin proiectul Erasmus+”

Sulugiu Valentina face parte din prima generație de absolvenți ai Școlii Postliceale Sanitare ”San-Eco-Med” și a fost remarcată datorită cunoștințelor teoretice și abilităților practice dobândite în timpul anilor de studiu

„Eram absolventă a Facultății de Ingineria și Protecția Mediului, cu master și nu găseam loc de muncă în domeniu. M-am înscris, în 2014, la Şcoala Postliceală Sanitară ”San-Eco-Med”, specializarea Asistent Medical Generalist și în timpul stagiilor clinice efectuate la Spitalul Clinic Municipal ”Filantropia”, am fost remarcată de echipa medicală, pentru cunoștințele mele teoretice și implicarea în stagiile practice și încurajată să mă dezvolt profesional.

Am terminat cursurile școlii în 2017, am obținut Avizul de liberă practică de la O.A.M.G.M.A.M.R. Dolj și am participat la concurs pe postul de asistent medical pe secția de Ginecologie, unde lucrez în prezent. Pentru dăruirea cu care abordez actul medical, modul în care colaborez cu echipa medicală și pacienții, domnul doctor P.P. mi-a propus să mă alătur echipei medicale de la clinica particulară. Mă regăsesc în acestă profesie și pentru că-mi desfășor activitatea cu drag, ador învățătura lui Confucius ”dacă-ţi place ceea ce faci, nu vei munci nicio singură zi din viaţa ta”

Scoala Postliceala Sanitara „SAN-ECO-MED” Craiova se adreseaza tuturor absolventilor de liceu, cu sau fara examen de bacalaureat si indiferent de varsta care isi doresc să devină asistenti medicali generalisti.

PENTRU ANUL SCOLAR 2019-2020 „SAN-ECO-MED” organizează selecție pentru specializarea Asistent medical generalist- 140 locuri (5 clase), iar în funcție de solicitări locurile se pot suplimenta

Inscrierile: se pot efectua la secretariatul şcolii, între orele 09:00 – 16:00, situat pe strada Rovinari nr. 1A, (sediul Liceului „Traian Vuia”- corp B, etajul III / fostul Liceu Industrial nr.1)

Contact:
Tel Fix/Fax 0251480007
Tel 0785556986
E-mail: s.sanecomedcraiova@yahoo.ro