“Parintii evita sa vina in aceasta perioada cu copiii la spital si ajung la noi pe sectie doar daca micutii se simt foarte rau”,declara Bogdan Fanuta-medic primar ORL- SCJU Craiova

0
1743

Doctorul Bogdan Fanuta -medic primar ORL a declarat ca in ultima perioada numarul copiilor cu afectiuni in sfera ORL a scazut fata de anii trecuti.Parintii evita sa vina cu copiii la spital si ajung la noi pe sectie doar daca copilul se simte foarte rau. Din pacate am avut si cazuri grave pentru ca au stat pana in ultimul moment cu copiii acasa. Este foarte greu sa lucrezi dand consultatii prin telefon. Cei care ajung la noi pe sectie trebuie testati si nu de putine ori oopiii au fost depistati pozitivi . Suntem unul dintre putinele spitale din tara suport covid pentru copii, avem chiar si 4 paturi de terapie intensiva pentru cazurile grave de Covid . Daca copii nu sunt in stare foarte grava ii transferam fie laSpitalul nr.2 fie la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes pentru a fi tratati de Covid . Dupa 2 saptamani,copiii revin in cadrul Spitalului nr. 1 pentru a fi tratati in sfera Orl. In aceasta perioada n-am avut prea multe infectii virale pentru ca nu au fost in colectivitate,scolile si gradinitele fiind inchise. Altfel daca nu era aceasta situatie, aveam cu siguranta sectia plina.


Daca se vor deschide scolile, eu cred ca vor incepe si astfel de probleme ,pentru ca un dascal nu poate sa-i supravegheze pe toti. Cu siguranta cei mici isi vor trage mastile si le vor da jos, le vor arunca. Ca atare daca se vor deschide scolile vor incepe si alte tipuri de infectii.