Modernizare din fonduri europene la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova – Clinica de Cardiologie a Spitalului își dezvoltă capacitatea de diagnostic și tratament pentru pacienții infectați cu Covid-19

0
3270

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova (SCJUC), ec. Laurențiu Ivanovici, a semnat în ziua de 24 septembrie 2020 un contract de finanțare din fonduri europene în valoare de peste 1,5 milioane euro (7.312.623,56 RON), în cadrul proiectului „Creșterea Capacității de Diagnostic și Tratament a pacienților infectați cu Virusul SARS CoV 2, internați în Clinica de Cardiologie a SCJU Craiova”.

Această investiție importantă va fi realizată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM/819/9/1: „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, apel cu o alocare totală de 350 milioane euro, deschis în perioada 15 mai – 30 septembrie 2020. Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova (SCJUC) se numără printre unitățile sanitare publice din România care au accesat Apelul și  beneficiază de această finanțare din fonduri europene.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea capacității tehnico-medicale a Clinicii de Cardiologie a Spitalui de a diagnostica rapid și a trata eficient pacienții infectați cu Covid-19, internați în clinică cu afecțiuni cardiovasculare.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova își propune prin prezentul proiect dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație a „Laboratorului de angiografie și cateterism cardiac”, precum și a salonului special amenajat pentru tratarea pacienților suspecți/confirmați COVID 19 care necesită tratament urgent pentru infarct miocardic acut, accident vascular cerebral sau pentru implant de stent.

Dintre echipamentele medicale de ultimă generație care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului „Creșterea Capacității de Diagnostic și Tratament a pacienților infectați cu Virusul SARS CoV 2, internați în Clinica de Cardiologie a SCJU Craiova”, în valoare de peste 1,5 milioane de euro, amintim: un sistem Angiograf (în valoare de aproximativ 760.000 euro), două Ecografe  cu Doppler (în valoare de aproximativ  125.000 euro), zece Monitoare Funcții Vitale (în valoare totală de aproximativ 195.000 euro), un Dispozitiv de Testare APTT (în valoare de aproximativ 2000 euro), două aparate Electrocardiograf portabile, un dispozitiv Doppler Vascular Portabil (în valoare de aproximativ 16 000 euro), două Defibrilatoare Bifazice (în valoare de aproximativ 19.200 euro).

Proiectul „Creșterea Capacității de Diagnostic și Tratament a pacienților infectați cu Virusul SARS CoV 2, internați în Clinica de Cardiologie a SCJU Craiova”, reprezintă o componentă importantă a politicii manageriale adoptate de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova care vizează atât adaptarea instituției la situația dificilă provocată de pandemia Covid-19, cât și modernizarea etapizată și constantă a secțiilor din cadrul SCJUC.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a depus alte trei proiecte de investiții aflate în procedura de selecție și contractare de către Autoritatea de Management. Proiectele vizeaza modernizarea și dotarea tehnologică a unor secții din cadrul instituției, prin accesarea de fonduri europene, în scopul transformării Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova într-o instituție medicală care respectă standardele europene în domeniu.