Medicul sudanez Tagelin Hisham afirmă că nu ar renunța la România pentru nimic în lume. Acesta locuieşte în Motoci, în apropiere de satul Frățila-Dolj şi trăieşte pentru a le oferi sprijin şi ajutor pacienților.

0
1228

Dr.Tageldin Hisham, medic în Centrul de Permanență Fix și Mobil din satul Frățila-Dolj, s-a reîntors în România după o pauză de aproximativ doi ani. Deși are probleme de sănătate, unul dintre cei mai iubiți medici din Dolj nu a putut să-și lase pacienții și colegii acum când trecem cu toții prin adevărate drame în urma îmbolnăvirilor cu Sars Cov2. Medicul care a reușit să facă dintr-un CAP un Centru Medical, își dorește să-și salveze pacienții și îi indeamnă să se vaccineze. „Trebuie să facem asta, îi încurajez și îi aștept la Centru să se vaccineze. Trebuie să depășim această nenorocire. “

Întâlnirea a fost una cu emoții săptămâna trecută, atât pentru noi echipa Ziarul Sănătatea, cât și pentru personalul medical, pacienți și locuitorii satelor ce aparțin comunei Bulzești Dolj.

După aproximativ doi ani în care dr.Tageldin Hisham a lipsit din comună, acesta s-a reîntors la Centrul de Permanență din satul Frățila-Dolj pentru a-i ajuta pe colegii din Centru și pe locuitori să depășească aceste momente dificile prin care trecem – numărul mare de îmbolnăviri cu virusul Sars Cov2. Am  regăsit același medic dedicat, respectuos, modest și care spune că, deși a plecat în țara natală pentru a-și rezolva propriile probleme de sănătate, nu a putut rămâne departe de România, De Dolj, de Bulzești, de Frățila. S-a întors pentru că, spune medicul Tageldin Hisham, atunci când bei apă din Frățila nu poți să nu te reîntorci în acel loc. „Eu am băut multă apă din acest sat împreună cu acești locuitori pentru care am un deosebit respect și care în urmă cu mulți ani m-au primit în casele lor și mi-au oferit încrederea. Eu am dorit să le ofer acces la servicii de sănătate, să am grijă de sănătatea lor și a familiilor lor. Centrul de permanență și urgență din acest loc deservește peste 8000 de locuitori. Ajutat de autorităti, de locuitori, de sponsori am reușit să transformăm  un CAP într-un centru medical ce asigură gărzi de noapte, urgențe, salvare și o farmacie.

Dr.Tageldin Hisham este unul dintre cei mai iubiți medici din câți am cunoscut. În satul Frățila, acolo unde îşi desfăşoară activitatea de aproximativ 20 de ani, nu este om care să nu-l cunoască şi care să nu fi ajuns cel puțin o dată în cabinetul său. „Doctorul negru”, aşa cum îi spune majoritatea, este extrem de apreciat pentru dăruirea şi grija sa față de pacienți. Sâmbăta ne bem Cafeaua de sâmbătă în Frățila, alături de medic, asistente și pacienți!

Îndrăgostit de România, de oameni şi de tradiții, medicul sudanez se simte acasă pe pământ românesc. A venit aici pentru a studia Medicina şi s-a întors în Sudan, însă pentru el acasă devenise România. Aici şi-a întemeiat o familie şi s-a dedicat în totalitate pacienților săi. A pus bazele unui cabinet medical şi a unui centru de permanență ce deserveşte comuna Bulzeşti şi localități din Vâlcea şi Olt. Când a venit pentru prima dată în satul Frățila clădirea în care se afla cabinetul medical era un dezastru: „Nu era dotată, iar oamenii treceau prin fața dispensarului cu căruțele şi se duceau la cabinetul din Bulzeşti. Treptat au prins încredere şi au început să vină aici, până am ajuns la stadiul acesta”, spune medicul

Datorită preocupării medicului pentru sănătatea pacienților săi, acesta a atras fonduri şi a investit chiar şi bani proprii, reuşind să pună bazele unui cabinet medical modern şi a unui centru medical de permanență dotat cu aparatură de specialitate.

„Am transformat fostul CAP din satul Frățila într-un centru de permanență care deservește toată comuna Bulzești cu cele 10 sate, dar și localități din Vâlcea și Olt! Avem un număr foarte mare de angajați la cabinet şi la centrul de permanență. Aici lucrează 12 asistente, 6 medici, 2 şoferi pentru ambulanță şi 2 femei de serviciu. Am oferit locuri de muncă la care au prioritate localnicii”, afirmă doctorul Hisham Tageldin.

Mergea pe jos kilometri întregi pentru a le oferi ajutor medical pacienților

Medicul mărturiseşte că, la început, în urmă cu 19 ani, străbătea satele pe jos, împreună cu asistentul pentru a face vaccinul copiilor si pentru a consulta bătrânii care nu puteau ajunge la cabinet: „Nu puteam merge pe aici cu mașina, doar cu tractorul! Cunosc toate casele și familiile! Le știu toate poveștile!”

Dr. Hisham Tageldin- un medic extrem de iubit

Atunci când merge prin sat, nu este om care să nu-l salute şi să nu-l întrebe de sănătate. Oamenii se bucură când îl văd, amintindu-şi de tot ceea ce a făcut pentru ei şi nu ezită în a-i spune medicului ce îi doare.

Medicul afirmă că nu ar pleca din România pentru nimic în lume. Acesta locuieşte în Motoci, în apropiere de Frățila, şi trăieşte pentru a le oferi sprijin şi ajutor pacienților.

„Am colegi medici care îmi spun „Noi am plecat din România, tu cât mai stai?” Le spun, fiecare cu soarta lui. Eu am plecat o dată de acasă, nu mai plec a doua oară. Fiecare rămâne unde îi e locul”, spune medicul care îi considera locuitorii celor 10 sate ce aparțin comunei Bulzești ca fiindu-i: FAMILIE