Epilarea definitivă poate afecta alunițele? – Prof. Univ. Dr. Simona Ianoși – Centrul Medical Dr. Ianoși

0
1017

Ziarul Sănătatea: Doamna prof. Ianoși, poate afecta epilarea definitivă alunițele?

Prof. univ. dr. Simona Ianoși- Centrul Medical Dr. Ianoși: Da, epilarea definitivă vă poate afecta alunițele. Alunițele conțin celule hiperpigmentate, care conțin întotdeauna cantități mai mari de melanină decât pielea din jur. Când laserul este aplicat la nivelul pielii, raza acestuia este absorbită de pigment, fapt ce poate conduce la arderea pielii.
Tocmai de aceea, este bine ca epilarea definitivă să se facă în Centre Dermatologice unde terapeutul dumneavoastră va acorda întotdeauna un plus de atenție alunițelor și le va acoperi pentru a evita deteriorarea acestora.

Ziarul Sănătatea: Este valabil și în cazul tatuajelor?

Prof. Univ. Dr. Simona Ianoși- Centrul Medical Dr. Ianoși:
În cazul tatuajelor, acestea vor fi acoperite în timpul ședinței pentru a evita deteriorarea acestora ce consta de fapt în arderea lor. Se pot forma arsuri de gradul 2, 3 sau chiar 4 dacă se lucrează peste o zona cu tatuaj. Laserul va asimila cerneala neagră cu melanina din firul de păr şi se va concentra în zona respectivă. Este important să menționați, în momentul în care vă programați pentru ședința de epilare definitivă, faptul că aveți alunițe sau tatuaje. Astfel, terapeutul poate aloca timpul necesar pentru a face procedura conformă.