Echipaje de pompieri îşi testează abilitățile în Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat

0
1134

Autor: Cristina Cârstea

În perioada 2-4 octombrie se desfășoară Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza a III- a, ediţia a VIII-a. Echipaje de pompieri militari din cadrul a 16 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă din întreaga țară își vor demonstra cunoştinţele, abilităţile şi măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare şi salvarea vieţii.

La acest eveniment iau parte și echipaje din Republica Moldova, din cadrul Facultatii de Pompieri și Școala de Pompieri și Protecţie Civilă Boldești, precum şi 4 echipe de voluntari din judeţele Argeş, București-Ilfov, Dolj şi Vâlcea.
În cadrul competiției, fiecare echipă are de rezolvat scenarii simple și complexe, menite să pună în evidență competențele profesionale dobândite.

Una dintre probe are ca temă descarcerarea victimelor dintr-un vehicul ca urmare a unui accident rutier, iar cea de-a doua constă în acordarea primului ajutor calificat, sub arbitrajul specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al Județului Dolj, Primăriei Municipiului Craiova și al Fundaţiei Groupe Renault România, în parteneriat cu Automobile Dacia, va organiza Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat.