Dozele de vaccin antigripal- insuficiente pentru populația din județul Dolj

0
1455

Autor: Cristina Cârstea

Odată cu schimbările bruşte de temperatură au început să apară şi primele cazuri de viroze respiratorii. Inceputul noului an şcolar şi intrarea copiilor în colectivitate a favorizat de asemenea transmiterea virusurilor. Medicii de familie spun că pentru a preveni apariția infecțiilor respiratorii este foarte important să respectăm regulile de igienă, să ne hrănim sănătos şi să ne vaccinăm antigripal.

„Virozele respiratorii au început să apară și sunt foarte frecvente în special la copiii care merg în colectivitate. Părinții ar trebui să-i țină acasă pe cei mici în perioada în care fac febră şi prezintă simptome specifice unei infecții respiratorii pentru a nu le transmite și celorlalți. Pentru a preveni apariția acestor infecții este foarte important să consumăm fructe și legume, mai ales copiii. De asemenea este important ca cei mici să aibă grijă să se spele pe mâini şi să nu tușească sau să strănute în preajma altui coleg”, ne informează dr. Carmen Adriana Dogaru, nedic de familie

Dozele de vaccin-insuficiente pentru populația din județul Dolj

„Imunizarea se va face gratuit însă sperăm că vor fi doze suficiente pentru numărul de cereri. Pacienții au început deja să întrebe când va veni vaccinul antigripal. Acest vaccin nu se adresează însă şi copiilor cu vârsta sub 3 ani. Dacă părinții vor dori să-i vaccineze, aceştia vor fi nevoiți să cumpere vaccinul din farmacii.”, a mai adăugat medicul de familie

Dr. Ştefan Popescu de la Direcția de Sănătate Publică Dolj afirmă că primele doze de vaccin urmează să vină în următoarea săptămână:

„Din informațiile pe care le avem de la Minister, primele doze de vaccin vor veni până pe data de 15 octombrie. În total vom primii 50.000 de doze care vor fi aduse în mai multe tranşe. Vaccinul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 3 ani. Anul trecut, în sezonul de toamnă, am vaccinat 46.000 de oameni. Dacă va fi nevoie de mai multe doze, vom face solicitări, aşa cum s-a întâmplat şi anul anterior.”