Colegiul Medicilor Dolj va achizitiona pentru medici echipamente de protectie si materiale sanitare in valore de 400.000 lei

0
2193

Colegiul Medicilor Dolj este alaturi de toti medicii care-si desfasoara activitatea in aceasta perioada foarte grea, implicandu-se si incercand sa rezolve atat problemele curente cat si cele legate de achizitionarea de echipamente de protectie si materiale sanitare.

Reprezentantii Colegiului Medicilor au alocat 400.000 lei pentru achizitionarea a 2500 de combinezoane, 2500 vizete, substante dezinfectante,masti chirurgicale si masti speciale de tip FP3. Produsele vor fi distribuite in mod echitabil tuturor medicilor care se afla in linia intai in aceasta perioada. Toti medicii din judetul Dolj, membrii ai Colegiului sunt expusi acestei infectii indiferent de locul unde-si desfasoara activitatea, atat in oras cat si-n mediul rural.

Pe langa medicii care se afla la UPU-SMURD, Ambulanta si Spitalele de Boli Infectioase, „sanse mari” de infectie au si medicii de familie sau medicii din Urgente care pot intra in contact direct cu cei infectati. Profesor universitar doctor Paul Mitrut, vicepresedintele Colegiului Medicilor Dolj, ne-a declarat ca si-ar fi dorit sa poata face mai mult pentru medici prin alocarea de sume mai mari pentru achizitionarea de echipamente, dar din pacate nu sunt resurse financiare.

Totodata profesorul universitar Paul Mitrut face apel la solidaritate si intelegere: „Este momentul sa fim uniti cu totii. Stiu ca trecem printr-o perioada foarte grea dar vreau sa-i rog pe colegii mei sa se ajute unii pe ceilalti. Impreuna putem reusi. Sa nu ezite sa ne contacteze la Colegiu. In permanenta facem video-conferinte, suntem in legatura cu autoritatile. Hotararile le luam impreuna! Va rog dragi colegi nu ezitati sa ne contactati!”