Centrul Medical Dr. Ianoși este printre primele din țară unde se folosește tratamentul specific cu laser anti-acneic. Acesta este nedureros, fără reacții adverse, neiradiant și nu afectează alte structuri ale pielii.

0
1678

Ziarul Sănătatea: Câte forme de acnee există?
Centrul Medical Dr. Ianoși: „La ora actuala sunt cunoscute peste 10 forme clinice diferite ale acneei, fiecare beneficiind de un tratament specific. Din acest motiv, tratamentul acneei este foarte complex.”

Ziarul sănătatea: Cum se tratează acneea?
Cantrul Medical Dr. Ianoși: „Cele mai moderne mijloace de tratare ale acneei, la ora actuala, sunt: tratamentul laser, peelingul superficial si mediu, tratamentul dermatocosmetic si tratamentul general pe care pacientul acneic trebuie să îl urmeze acasă timp de câteva luni.
Tratamentul laser în acnee este folosit in Europa de Vest si in SUA de peste 15 ani, în ultimul timp aceeași tehnică de vârf pătrunzând si în câteva centre dermatologice specializate din România.”

Ziarul Sănătatea: Este dureros tratamentul laser?
Centrul Medical Dr. Ianoși: „Tratamentul laser este nedureros, fără reactii adverse, neiradiant si nu afecteaza alte structuri ale pielii. Durează în medie 15 minute și se efectuează in 4-8 ședințe ce se desfașoară de 1-2 ori/săptămana pentru formele grave de acnee sau odată pe săptămana pentru formele moderate si ușoare de boala. Este singurul tratament existent la ora actuala prin care se poate îndepărta (steriliza) microbul situat in profunzimea glandelor sebacee din piele responsabil de producerea acneei. Începând cu anul 2011 s-a lansat in SUA cel mai performant aparat antiacneic, ACLEARA, care combina terapia laser cu vacuumul. Se adresează tuturor formelor de acnee, iar ședințele se efectueaza o data la 2 saptamâni, 5 ședințe.”

Ziarul Sănătatea: Am văzut că pacienții dumneavoastrâ au parte de tratamente realizate cu lasere de înaltâ performanță, cum ar fi laserul Theraclear, laser ce tratează acneea, mai exact sterilizeaza glanda sebacee!
Centrul Medical Dr. Ianoși: „În centrul nostru medical pacienții pot beneficia de cele mai moderne lasere antiacneice aparute până în acest moment.”

Ziarul Sănătatea: Pentru cei care au forme mai ușoare de acnee, ce recomandați?
Centrul Medical Dr. Ianoși: „Peelingul superficial si mediu are un rol important atât în formele ușoare de acnee cât și în acneea cicatricială. Se poate efectua saptamânal (cel superficial) sau lunar (cel mediu) având ca scop o descuamare în grade variabile a pielii (de la discretă până la descuamari mari care împiedica pacientul să paraseasca domiciliu) urmata de o reînnoire a tegumentului. Pot sa apară reacții adverse de la cele mai ușoare (eritem prelungit, eroziuni) pana la cele mai severe (infectii, pigmentari, cicatrici). Din acest motiv, efectuarea peelingurilor superficiale si medii trebuie efectuate sub stricta supraveghere a medicului specialist dermatolog.”

Ziarul Sănătatea: Putem apela și la tratamentul cosmetic?
Centrul Medical Dr. ianoși: „Tratamentul dermatocosmetic al tenului acneic este o problemă foarte delicată deoarece ne aflăm în fața unuit ten extrem de sensibil, iar aplicare unui produs cosmetic neadecvat poate determina o agravare a acneei lăsând urme care cu greu pot fi îndepărtate. Din acest motiv, produsele cosmetice pe care le folosim trebuie sa fie strict adecvate tipului de ten si formei clinice de acnee a pacientului respectiv.

Ziarul Sănătatea: Așadar ca și concluzie. Care ar trebui să fie primul pas în condițiile în care ne-a apărut acneea?
Centrul Medical Dr. Ianoși: „Cel mai important pas este stabilirea corecta de catre specialistul dermatolog a formei clinice de acnee.
Centrul nostru medical este printre primele din Românua unde se foloseste tratamentul specific cu laser anti-acneic. Deasemeni, pentru formele ușoare de acnee sau pentru întreținere pacientul care ni se adreseaza poate beneficia de ședințe de tratament dermato-cosmetic profesional, precum și de peeling chimic superficial si mediu. Pentru a obține cele mai bune rezultate, în clinica noastra toate aceste tehnici sunt combinate (LASER, IPl, vacuum, tratamente dermatocosmetice etc) adaptate fiecarui pacient în parte. Cât priveste cicatricile, acestea sunt corectate prin mijloace moderne de terapie laser combinate cu peeling chimic si umplere cu acid hialuronic.”