1,6 milioane de lei investite în Centrul Medico-Social Amărăștii de Jos.

0
1561

Astăzi s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru reconfigurarea și extinderea acestei unități. Scopul este acela de a crește capacitatea de internare în cadrul acestei structuri.

Unitatea din Amărăștii de Jos deservește o zonă cu populație îmbătrânită. Aici sunt numeroase persoane aflate într-o situație dificilă, care au probleme de sănătate ce impun supraveghere constantă, îngrijiri speciale și tratament permanent, necesități pe care nu și le pot acoperi singure.

Din aceste motive s-a ajuns în situația în care, în prezent, toate cele 29 de paturi ale centrului medico-social sunt ocupate și, în plus, există și un mare număr de solicitări suplimentare care până acum nu au putut fi rezolvate.

S-a luat decizia de a investi, din bugetul propriu al Consiliului Județean, într-un proiect consistent, care va avea ca rezultat creșterea capacității de internare. Constructorul care și-a adjudecat contractul are mai întâi sarcina să demoleze patru clădiri anexe aflate într-o stare avansată de degradare și, în mare parte, nefuncționale.

Pe terenul astfel eliberat va fi construit un nou pavilion, în care vor fi mutate zona administrativă și punctul farmaceutic aflate, în prezent, în același imobil în care sunt și saloanele pentru pacienți. Tot în construcția nouă va fi amenajat depozitul de alimente și spălătoria unității, astfel încât clădirea existentă va rămâne în întregime destinată internării și îngrijirii bolnavilor.

Contractul de lucrări are prevăzută o durată de executare de 12 luni, dintre care două pentru demolare și 10 pentru lucrările de construire.