S-a inceput constructia primului Centru de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii cu ajutorul voluntarilor si al donatorilor

0
1941

In anul 2013 tanarul inginer Eusebiu Bivolaru s -a gandit ca nu poate sta pasiv in fata suferintei semenilor si din dragoste fata de ei a decis sa se implice .A infiintat o asociatie care a avut si are doua scopuri: unul de donare de sange si celalat de construire a unui centru de recuperare pentru copii si chiar un spital. A inceput timid, dar adept al „pasilor marunti si siguri”, Eusebiu nu a renuntat. Incet,incet a reusit sa convinga peste 4000 de oameni sa devina donatori si in urma campaniilor de donare de sange din Craiova si din alte 6 orase din tara, Asociatia „Doneaza Speranta” salveaza vieti.

„Cum mi -a venit ideea construirii acestui centru si a unui spital de categorie mica pentru adulti si copii ?Asa am simtit,din dragoste fata de copiii si adultii aflati in suferinta. Decat sa ma plang,am decis sa ma implic. Am trecut prin multe si bune si rele, dar le depasesc gandindu-ma cat bine pot face impreuna cu voluntarii, celor care sufera. Multa munca, multe piedici. Dar nu renunt. Am cumparat 10 ha de teren in localitatea Bucovat din banii donati si am inceput construirea Centrului de Recuperare pentru Copii. 3 ha din cele 10 ha sunt prinse in intravilan si ca atare ne-am putut obtine toate avizele si autorizatia pentru constuire.Facem totul cu voluntari.Nimeni dintre cei care vin sa ne ajute nu o face cerandu-ne banii. Proiectul centrului si al spitalului este facut gratuit de 2 arhitecti: Dan Georgescu si Emilian Stefarta. Societati comerciale,autoritati locale si multi voluntari. Centrul si Spitalul este amplasat si inconjurat de peste 2000 de ha de padure, cu cel mai ozonificat aer din Dolj.

Copiii cu dizabiltati au o singura dorinta: sa se poata juca la fel ca si ceilalti copii care nu sunt greu incercati. Pentru ei insa fiecare pas recuperat este o sarbatoare.

Pentru realizarea cladirii se vor folosi:

  • materiale pentru realizarea claririi la rosu:  fier beton pentru stalpi si placa: cca. 10T, profile metalice (pentru structura metalica): HEB 200 – 100 ml; IPE 120 sau IPE 140 – 100 ml, panouri sandwch pentru peretii cladirii exteriori si acoperis: cca. 600 mp de cel putin 50 mm grosime;

Pentru realizare rezervorului tampon de apa ca si rezerva de incendiu conform proiect:

Beton B250 – 150 mc, fier beton – cca. 8t, rezervor metalic suprateran 100 mc.