“Rata de succes a implanturilor dentare depinde foarte mult de calitatea materialelor, dar si de igiena locala.”Centrul medical dr. Afrem este singurul centru din Craiova unde folosim implanturi dentare cu suprafața tratata cu laserul (PDL)”, declară dr. Mihai Afrem

0
1953

Dr. Mihai-Cătălin Afrem, medic dentist, implantolog, în cadrul Clinicii Medicale Dr. Afrem, ne-a vorbit despre cele mai noi tehnici din domeniul implantologiei, modul în care acestea îi ajută pe pacienți, când se poate efectua un implant dentar, dar și în ce condiții.


Ziarul Sănătatea : Ce trebuie să știe un pacient atunci când alege să facă un implant dentar?
Dr.Mihai Afrem: Primul lucru pe care trebuie să-l facă un pacient atunci când optează pentru implantul dentar este să își verifice igienă orală. Un pacient cu o igienă orală precară nu va putea beneficia de tratament cu implanturi pentru că o bună vindecare a tuturor intervențiilor înseamnă o igienă orală foarte bună. De asemenea pacientul trebuie să își facă un set de analize medicale. Acesta trebuie să-şi testeze glicemia pentru a fi sigur că nu suferă de un diabet insulinodependent, având o valoare a glicemiei de peste 130. Pacientul trebuie să verifice şi valoarea hemoglobinei glicozilate, aceasta reprezentând o valoare medie a glicemiei acestuia pe o perioadă de trei luni. Fiind o clinică dotată complet în ceea ce privește partea de implantologie orală, pacienții pot efectua toate aceste analize în centrul nostru, putând efectua de asemenea și examen computer tomograf. Ulterior, pacientul trebuie să respecte instrucțiunile medicilor pentru că orice pacient ar trebui să înțeleagă faptul că există o boală și nu un bolnav.


Ziarul Sănătatea: Cât timp trebuie să aștepte un pacient până să își poată face un implant dentar?

Dr.Mihai Afrem: Timpul de așteptare depinde de tipul şi multitudinea de probleme cu care se confruntă pacientul. Dacă se face o adiție osoasă sau un split de creastă, recomandarea mea este ca intervenția să se efectueze după minim patru luni. Abia atunci se poate realiza partea protetică definitivă. În literatura de specialitate într-o interventie normală sunt descrise protezări imediate ale implanturilor, însă din experiența mea și din cazurile discutate cu colegii din America și Germania, este indicată așteptarea vindecării osoase și integrării implanturilor, deoarece și o mișcare de 200 de microni poate determina o fibrointegrare și nu o osteointegrare a implantului. Înainte, timpul de așteptare era de șase luni de zile, însă datorită noilor tehnici, acesta s-a redus la 3-4 luni. Eu recomand însă patru luni pentru siguranță. În acest timp de așteptare se pot face lucrări provizorii care să-l ajute pe pacient până la momentul implantului.


Ziarul Sănătatea: Orice pacient îsi poate face implant dentar?
Dr.Afrem Mihai: Nu, există şi afecțiuni contraindicate, în special afecțiunile degenerative, dar şi anumite afecțiuni psihice, tratamentul cu anticoagulante fără întreruperea acestora, tumori, diverse tipuri de cancer și alte afecțiuni ale maxilarelor. De asemenea, nu se pot face implanturi dentare copiiilor. Implanturile dentare se fac doar după maturarea osului maxilar sau mandibular și este recomandat la băieți după vârsta de 19 ani, iar la fete după vârsta de 18 ani. Până atunci însă, dacă au avut probleme, se recomandă un tratament provizoriu.


Clinica Medicală Dr. Afrem- cele mai noi tehnici apărute în domeniul implantologiei


„Noutățile care au apărut în ultima perioadă în domeniul implantologiei sunt tehnicile PRF şi PRP, dar şi splitul de creastă cu expandare, tehnici pe care le folosim zilnic în clinica noastră. Tehnicile PRF și PRP contribuie la vindecarea mai rapidă a leziunilor suferite în urma intervențiilor chirurgicale, iar splitul de creastă îl ajută pe pacientul care nu are foarte mult os pentru inserarea implantului, prin lărgirea crestei, făcând posibilă inserarea implantului.”, ne informează dr. Mihai-Cătălin Afrem, medic dentist, implantolog.


În afară de serviciile de stomatologie generală şi chirurgie, clinica oferă de asemenea și servicii de radiologie dentară, prin tehnica CBCT, cât şi analize medicale.


În cadrul laboratorului de analize medicale pacienții pot efectua investigații în scopul stabilirii unui diagnostic, oferind o gamă largă de analize medicale în regim de ambulatoriu din departamentele: biochimie, hematologie, imunologie şi microbiologie. Pe lângă analizele de rutină, se pot efectua şi analize speciale precum markerii tumorali. Laboratorul este dotat cu aparatură de înaltă performanţă.

Adresă: Strada Runcu nr 12, Craiova

Telefon0351 182 272