O echipa formata din sase medici supravegheaza zi si noapte bolnavii infectati cu Covid-19 in sectia de Terapie Intensiva si Anestezie a SCJU Craiova.

0
2802

Spitalul Clinic Judetean Craiova este pregatit pentru primirea pacientilor infectati cu COVID19 si a realizat un circuit special pentru acestia.

Etajul 4 al Spitalului este izolat de restul sectiilor, au fost scosi pacientii si personalul medical de pe acest etaj, iar acum este pregatit sa primeasca pacientii suspecti sau infectati cu COVID.

Dr. Bogdan Fanuta – directorul medical al SCJU Craiova a descris circuitul pe care il folosesc atunci cand pacientul care ajunge in urgenta este suspect: „Pacientul este dus imediat in parterul Centrului de Cardiologie, apoi cu o ambulanta speciala a Spitalului este transportat la intrarea din spatele spitalului special pregatita pentru urcarea pacientului la etajul 4. Securitatea este maxima, se verifica daca liftul se afla la parter si daca medicii si asistentii sunt echipati in combinezoane. Daca sunt pregatite aceste lucruri, pacientul este coborat din Ambulanta si urcat la etajul 4. Urmatorul pas: dezinfectarea circuitului si dupa 30 de minute redeschiderea acestuia. Liftul este folosit exclusiv pentru transportarea acestor bolnavi. In acest moment de acesti pacienti se ocupa medicii si asistentii de la terapie intensiva. Sase medici pe zi lucreaza exclusiv in terapie intensiva si anestezie. In acest moment sase pacienti sunt internati la Terapie Intensiva sunt intubati. Acestia sunt suspecti, au simptomatologie specifica infectiei si sunt izolati. Asteptam rezultatele”.

Directorul medical al SCJU Craiova ne-a declarat ca in continuare spitalul asigura urgentele din judet atat pe chirurgie, chirurgie pediatrica si boli infectioase la copii (rujeola, varicela etc.).