„Zilele Medicinii de familie Craiovene”, ediția a X-a

0
2016
Zilele medicinii

Autor: Cristina Cârstea

Societatea de Medicină de Familie Dolj organizează Conferința Regională „Zilele Medicinii de familie Craiovene”, aflată la ediția a X-a. Tema abordată anul acesta este reprezentată de „Managementul actual al bolilior în cabinetul medicului de familie”. Evenimentul are loc astăzi şi va continua şi în cursul zilei de mâine, la Hotel Green House, Craiova.

Zilele mediciniiZilele medicinii

Preşedintele conferinței, şef lucrări univ. dr. Carmen Adriana Dogaru, ne-a vorbit despre desfăşurarea activității în cadrul conferinței, dar şi despre principala problemă cu care medicii de familie se confruntă în acest moment.

Zilele medicinii

„Astăzi are loc Conferința Regională „Zilele Medicinii de familie Craiovene”, o conferință cu un număr foarte mare de participanți, în care sunt prezentate foarte multe noutăți din domeniul medicinii şi care are ca scop prezentarea şi amplificarea cunoştințelor noastre. În cadrul conferinței de astăzi vor fi prezentate lucrări pe diverse teme ce țin de medicina de familie şi nu numai.

Zilele medicinii

Mesajul meu şi al colegilor mei este că dorim să ne desfăşurăm activitatea în condiții normale în cadrul cabinetelor. Pentru ca acest lucru să fie posibil avem nevoie de finanțare. Asta este problema cu care ne confruntăm de ceva timp și care sperăm că, începând cu 1 iulie, se va rezolva”

Zilele medicinii

Printre temele lucrărilor prezentate astăzi se află „Managementul bolilor cardiovasculare în sarcină conform ghidului ESC”, „Actualități în terapia bolii de reflux gastroesofagian” şi „Managemetul corect al paciemtului cu boală venoasă cronică”.