“Un an de fapte bune”-Asociația “ Life is better with friends” la ceas aniversar!

0
1568

Autor Cristina Cârstea

Asociația „Life is better with friends” îl susține pe Zuzu în lupta cu boala. La doar 21 de ani tânărul a fost diagnosticat cu leucemie. Acesta și-a început tratamentul însă are nevoie de bani pentru a putea efectua o intervenție chirurgicală de transplant de măduvă. La un an de la înființarea asociației, membrii acesteia și prietenii lor își doresc să continue seria faptelor bune organizând o expoziție de fotografie și decorațiuni de Crăciun hand made cu vânzare, banii obținuți din vânzări fiind donați acestei cauze.

 

„De ziua noastră, când asociația „Life is better with friends” împlinește un an de activitate, ne dorim să facem o faptă bună și să-i dăm o șansă lui Răzvan Aron sau Zuzu, așa cum îl numim noi, prietenii lui, pentru intervenția chirurgicală pe care urmează să o aibă în luna martie. Aron Răzvan este un tânăr de 21 de ani care a primit trei vești într-o singură zi. În ziua în care a a aflat că a intrat la facultate și că a primit job-ul pe care și-l dorea și la care își atașase CV-ul, tânărul a depistat că suferă de o boală- leucemie. El este însă foarte optimist și spune că, pentru el, boala aceasta este ca o răceală de lungă durată. Uitând puțin de problema lui, ne-a cerut sprijinul pentru a-l ajuta pe un micuț pe care l-a cunoscut în spital în București, la oncologie, un copil care este tot din Craiova și suferă de aceeași boală”, spune Simona Pața, președintele asociației „Life is better with friends”

Aceasta a mai adăugat:

„Povestea noastră a început în urmă cu 7 ani când colega mea, Nicoleta Neicu, mergea la câteva dintre familiile la care mergem și astăzi cu alimente de Paște și de Crăciun. Evoluția  pe parcursul anilor ne-a făcut pe noi, pe mine, pe Nicoleta și pe Cristiana să înființăm această asociație în urmă cu un an și să o numim Life is better with friends. Pentru mine această asociației înseamnă mult, pentru că absolut tot ce creăm o facem alături de prieteni, iar împreună cu ei am creat și seara aceasta. Am pornit cu gândul de a realiza activități și evenimente dedicate copiilor și dezvoltării lor, atelierele de dezvoltare personală, psihoterapie, matematică engleză și multe altele.”

„În această seară avem o expoziție de fotografie cu vânzare. Fotografi locali ne-au donat o parte din operele lor de artă, iar invitații noștri pot să cumpere, să facă astfel o donație și să ia acasă unul dintre cele15 tablouri expuse. Decorațiunile de Crăciun sunt făcute de talentatele noastre prietene, de la cel puțin 5 firme de decorațiuni pentru nunți și care în timpul sărbătorilor realizează  decorațiuni hand made. Toate acestea au fost donate pentru a putea strânge bănuți pentru Zuzu”, spune Cristana Coveianu, vicepreședintele executiv al asociației

1 an de fapte bune

Pe lângă toate activitățile și atelierele pe care le desfășoară cu copiii, asociația Life is better with friends a făcut anul acesta și alte fapte bune. Membrii ai asociației și prietenii lor au mers pe jos 300 de km pentru ca o familie cu 4 copii să aibă unde locui și au transformat radical căsuța Anei, pe care-și propuseseră doar să o igienizeze.

Proiectul 280 de km pentru 28 mp, este un proiect în care eu, împreună cu colega mea Cristiana Coveianu am decis să plecăm la drum și să mergem 280 de km pentru a da o șansă unei familii cu  4 copii din Sălcuța. Am mers pe jos 300 de km din Portugalia, din Porto, până în Santiago de Compostela, drum în care ne-au fost alături oameni dragi nouă, mergând cu noi zi de zi timp de 11 zile. Ne-am dorit să construim o nouă casă pentru această familie însă din păcate nu a fost posibil acest lucru pentru că am aflat că terenul pe care aveau vechea casă era ocupat abuziv și atunci am cumpărat o nouă casă pe care am renovat-o. Astăzi familia locuiește împreună acolo, iar acest lucru a fost posibil datorită plecării noastre și susținerii prietenilor noștri. Acești copii se bucură acum în primul rând de curent electric, lucru de care nu au avut parte înainte.

Pe lângă asta ne-am ocupat și de Ana, o fetiță din Mofleni. Am plecat cu gândul de a face o igienizare, dar nu ne-am putut opri acolo așa că am schimbat cu totul locuința Anei. Am pus acoperiș nou, geamuri, uși, tavan și o nouă sobă pentru că cea veche scotea foarte mult fum și erau în pericol. Lucrurile acestea minunate s-au întâmplat însă pentru că alături de noi au fost oameni care au avut încredere în entuziasmul nostru și în proiectele noastre”, spune Simona Pața, președintele asociației