Un copil de 6 ani din Craiova a fost muşcat de un câine agresiv din rasa Amstaff

0
1948

Autor: Cristina CÂRSTEA

Un băiat de 6 ani a fost muşcat azi dimineață de un câine din rasa Amstaff. Copilul se afla pe stradă împreună cu bunica lui când dintr-o dată câinele a atacat, sfâşiindu-i coapsa. Acesta a fost transportat la spital, unde i s-a făcut toaleta plăgii şi vaccinul antitetanic.

Părinții au plecat împreună cu copilul la Bucureşti pentru mai multe investigații.
Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova a precizat că băiatul „Trebuia trimis la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova şi apoi internat în clinica de chirurgie si ortopedie pediatrică a spitalului nostru. Mama copilului a refuzat însă aceste îngrijiri medicale. A refuzat pe proprie raspundere şi internarea copilului”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Dolj, Mihaela Gîrd informează că
„Minorul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale în cauză, polițiştii întocmind un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii de ne luare, de către proprietarul câinelui, a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, urmând ca la finalul cercetărilor, dosarul să fie înaintat unității de Parchet competente”

Proprietarul câinelui a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.500 de lei şi i s-a făcut dosar penal. Animalul, extrem de periculos, nu era înregistrat la poliție şi se pare că nu era prima dată când atacă.