Tendo Karate Tradițional Craiova- sport, sănătate şi performanță

0
2986

Autor Cristina Cârstea

La Tendo Tradițional Karate Craiova, instructorul Vlad Popescu- dublu campion mondial şi multiplu medaliat la Europenele de Karate Tradițional, îi transformă pe cei mici în adevărați campioni. Deşi majoritatea copiilor veniseră la karate, atât din dorința lor cât şi a părinților, de a face mişcare şi de a se menține sănătoşi, tânărul instructor a descoperit în aceştia un talent înnăscut şi potențialul de a face performanță. Acest lucru l-a determinat pe Vlad să-i înscrie la competiții, iar cei mici au plecat aproape de fiecare dată cu câte o medalie. Ultimul concurs la care au participat a avut loc pe 15 februarie, la Ploiești, iar rezultatele au fost excepționale.

„O parte dintre copii au venit la Karate din dorința de a face mișcare, însă am descoperit la majoritatea dintre ei un talent nativ. Datorită acestui lucru am decis să mergem la competiții, iar ei au fost foarte ambițioși şi au avut rezultate foarte bune. Atunci când mergem la o competiție le spun copiilor să o vadă ca pe o excursie, ca pe o ocazie de a vedea oraşul, pentru a-i ajuta să scape de emoții și de teama de adversar. Sunt foarte muțumit de rezultatele lor, iar atât eu, cât și ei, ne dorim mai mult, vrem să facem performanță”, ne mărturiseşte antrenorul micilor campioni

„În cadrul antrenamentelor obișnuite exersăm diferite tehnici și lovituri pe care le practicăm și la concursuri. Recent, pe 15 februarie, am participat la un capionat la Ploiești, unde toți copiii s-au calificat și au devenit campioni pe zona Țara Românească. Fiecare a primit câte o medalie, iar acum urmează să mergem la Iași la finala pe țară unde sperăm să luăm la fel de multe medalii ca și la Ploiești și să ne calificăm la Campionatul Mondial de anul acesta, care va avea loc în Germania”, a mai adăugat Vlad

Copiii pot veni la antrenamente, încă de la 3 ani jumate

„Antrenamentele se desfășoară în general în zilele de luni, miercuri și joi, de la orele 17:00 la 18:00, cu începătorii, iar cu avansații avem patru antrenamente pe săptămână, a câte două ore. Cu două săptămâni înainte de competiție, facem două antrenamente pe zi, chiar și în weekend. Copiii sunt dornici să aibă rezultate bune, iar eu sunt aici să-i sprijin și să-i antrenez. Ei pot veni la Karate începând cu vârsta de trei ani jumate, însă depinde foarte mult de comportamentul acestora. Am copii de 3 ani jumate care sunt foarte atenți și foarte cuminți, comunicăm, avem reguli, pauză de apă, de joacă. În general, vârsta optimă la care se pot începe antrenamentele este cea la care antrenorul se poate înțelege cu copilul”, spune antrenorul Vlad Popescu

La Karate Tendo Tradițional copiii se antrenează în cele mai bune condiții

„Sunt antrenor de multă vreme și fac Karate de aproape 20 de ani. Am văzut multe săli de antrenament şi, având în vedere că totul evoluează, suntem pretențioși în ceea ce privește igiena şi condițiile. Nu mai vrem să ne antrenăm pe ciment sau parchet ca în trecut, ci  ne dorim un mediu plăcut. Sala în care ne desfăşurăm antrenamentele este strict pentru Karate, aici nu se mai practică niciun alt sport şi ştim că atunci când intrăm la antrenament, putem sta peste program fără probleme. Avem șpalier, sac de box, mănuși, bară de abdomene, dușuri, vestiare, baie şi săli de așteptare pentru părinți”, ne informează antrenorul

Micii campioni ne-au mărturisit că sunt foarte entuziasmați de acest sport şi nu ar renunța niciodată. Îşi doresc să facă performanță şi se bucură de sprijinul antrenorului lor, Vlad, despre care spun că este cel mai bun. Deşii vin la fiecare antrenament, ei spun că acest lucru nu-i împiedică să aibă rezultate bune şi la şcoală, antrenamentele de la Karate şi sfaturile antrenorului determinându-i să fie cei mai buni în tot ceea ce fac.

Alex, 10 ani- „Fac Karate de aproape 5 ani și am centura abastră. Am fost la competiție și am lut și medalie. Vlad, antrenorul nostru, este un antrenor foarte bun”

Rebeca are 9 ani şi, la fel ca şi colegul ei Alex, face karate de 5 ani- „Îmi place foarte mult acest sport, îmi doresc să fac performanță și să ajung la centura neagră. Faptul că merg la antrenamente nu mă împiedică să am reultate bune și la școală, ci dimpotrivă”

David, 7 ani- „Am centura portocalie și mă descurc foarte bine. Am foarte multe medaliii, deși fac karate doar de 3 ani. Îmi place  antrenorul nostru, este foarte bun”

Selena are numai 6 ani și foarte multe medalii de aur-  „Toți suntem foarte buni. Medaliile le-am obținut la concursurile de la Ploiești, Galați şi Urlați. De la antrenamente lipsesc doar când sunt bolnavă. Îmi place foarte mult ce fac și nu o să renunț la acest sport”