Sportul în parc: e gratis și te scapă de depresie!

0
2169

Minte sănătoasă într-un corp sănătos! Este sintagma pe care nu ar trebui să o uităm niciodată, mai ales când trăim zilele în goană, agitație și stres. Sportul înseamnă sănătate.
A venit primavara! Acum puteți profita de avantajele sporului în aer liber. Nu vă trebuie aparate și nici bani pentru abonament la sală.

În Craiova puteți face sport în parcul Nicolae Romanescu. Este cea mai mare zonă verde urbană din România și al treilea parc natural din Europa de Est.

Plimbarea de dimineață sau seară, joggingul sau mersul pe bicicleta sunt activități unde poți socializa și îți poți reîncărca bateriile. În plus sunteți expuși la sursa numărul unu de vitamina D, razele solare care vă ajută la întărirea oaselor și îmbunătățesc sistemul imunitar în lupta împotriva bolilor.

5-10 minute de activități fizice petrecute zilnic înn aer liber, îmbunătățesc sănătatea mintală, starea de spirit, respectul de sine și previn depresia, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Essex din Marea Britanie.

Pentru a funcționa corect, creierul are nevoie de 20% din cantitatea de oxigen a corpului.

Activitățile în aer liber asigură oxigenarea creierului pentru ca tu să te poți concentra asupra lucrurilor importante și să ai o minte limpede pe durata întregii zile.

Un alt avantaj al sportului în aer liber este împiedicarea îmbătrânirii premature. Medicii recomandă să introducem în rutina zilnică puțină mișcare pentru a prelungi durata de viață!

Sportul în are liber ne ajută să fim sănătoși! Care e planul tău pentru astăzi?