Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeş” intră în reabilitare

0
2669

Autor: Cristina Cârstea

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeş” Craiova va fi reabilitat pe fonduri europene. Valoarea totală a contractului este de 3,2 milioane de euro şi are ca scop reabilitarea pavilioanelor C3 şi C4 ale spitalului. Perioada de implementare a proiectului este de maxim 64 de luni şi urmăreşte izolarea termică prin înlocuirea instalațiilor termice şi electrice, a tâmplăriei, montarea sistemelor alternative de energie, modernizarea sistemului de producere a apei calde şi înlocuirea corpurilor de iluminat.

„Contractul semnat astăzi urmăreşte reabilitarea a două clădiri din cadrul unității spitaliceşti, pavilionul C3-pentru contagioşi şi pavilionul C4- pentru boli infecțioase. Valoarea totală a contractului este de 3,2 milioane de euro, ceea ce reprezintă 98% din valoarea totală eligibilă a programului. Conform datelor proiectului, pavilionul C3- pentru contagioşi are regim de înălțime subsol, parter, plus un etaj, o suprafață desfăşurată pe 1.268 de metri pătrați, iar anul dării în folosință a acestei clădiri este 1.959. Pavilionul C4- pentru boli infecțioase are un regim de înălțime subsol, parter, plus şase etaje, anul dării în folosință este 1.980, iar suprafața desfăşurată este de 7.761 de metri pătrați”, a declarat Marilena Bogheanu, director ADR SV Oltenia

„Principalele lucrări propuse în cadrul acestui proiect se referă la izolarea termică a pereților exteriori, izolare planşeu, înlocuirea tâmplăriei existentă cu o tâmplărie nouă, conform normelor în vigoare, montarea sistemelor alternative de energie- panouri solare şi fotovoltaice, modernizarea sistemului de producere a apei calde, înlocuirea corpurilor de iluminat cu LED-uri, finisaje şi instalații electrice. Perioada de implementare a proiectului este de maxim 64 de luni”, a mai adăugat directorul ADR SV Oltenia

Adina Turcu, managerul Spitalului „Victor Babeş”- spune că reabiltarea spitalului va fi „Un proiect de succes!”

„În ceea ce priveşte cele două clădiri, este vorba despre o clădire în care avem o secție de Pneumofiziolologie copii, iar în cealaltă clădire sunt pe regimuri de înălțime, în funcție de secțiile clinice pe care le avem, adulți şi copii. Noi am realizat în ultima perioadă igienizarea instalațiilor, dar foarte multe au beneficiat doar de mentenanță. Prin acest proiect urmează înlocuirea atât a instalațiilor sanitare cât şi a celor electrice, unele dintre ele datând încă de la înființarea spitalului”

Contractul de finanțare a fost semnat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la Primăria Municipiului Craiova şi face parte din proiectulul creşterii eficienței energetice a clădirilor publice din Municipiul Craiova, aparținând sectorului Sănătate.