Prăjitură cu ananas făcută în casa – un „dulce” sănătos

0
1036

Doamna Mioara ne învață cum să preparam o prăjitură cu ananas delicioasă și sănătoasă. Pentru asta ne trebuie o foaie de copt pe care trebuie să o ungem cu unt și scorțișoară. Așezăm peste bucățile de ananas.
Blatul este un pandispan simplu, făcut din cinci ouă. Pentru realizarea acestuia trebuie sa separăm albusul de galbenus. Batem foarte bine albusul. Apoi folosim mixierul și pentru galbenus peste care punem zahăr vanilat, coajă de lămâie și de portocală, esența de rom și mixam foarte bine până când se obține o cremă.

La cele cinci oua punem șapte linguri de făină, praf de copt. Amestecăm compoziția cu un sfert din compoziția de obținută din albusuri”, spune doamna Mioara.

Punem în tava toată acestă compoziție peste care presaram puțina nucă rasă. Cuptorul trebuie să fie încălzit. Apoi o lăsăm să se coacă. Verificăm cu o scobitoare să vedem când s-a copt. Apoi o servim. Poftă bună!