Povestea celui mai mare Centrul Medical de laser – “Dr. IANOSI”

0
11810
sursa foto: revista tango
sursa foto: revista tango

Centrul Medical “Dr. IANOSI” este cel mai mare centru laser și de dermatologie estetică din țară dispunând de 14 aparate laser și cu lumină înalt pulsată, de la cei mai renumiţi producători din lume, cu tehnologie de ultimă generație și de cea mai înaltă calitate. Fondatorii sai, Dr. Simona Ianoși, medic primar dermatolog, doctor în medicină și Dr. Gabriel Ianoși, medic primar chirurg, doctor în medicină sunt cadre didactice ale Universitățții de Medicină și Farmacie din Craiova. Ei au avut curajul unei investiții, într-un domeniu de vârf al medicinei moderne, punând la dispoziția acesteia toată dăruirea și profesionalismul lor. Într-un interviu acordat Ziarului Sănătatea aceștia vorbesc despre clinica pe care o conduc.

Centrul Medical “Dr. IANOȘI” este un brand în lumea medicală. Cum a început povestea acestui centru? 

Povestea noastră a început în urmă cu aproape 9 ani când împreună cu o asistentă medicală, un împrumut la bancă și multă muncă am achiziționat două lasere care satisfăceau o parte din nevoile pacienților, dar nu știam că pentru a acoperi toată gama de servicii medicale necesare dermatologiei și chirurgiei mai era mult de muncă și multă investiție. Am urcat pas cu pas, aproape în fiecare an achiziționând noi aparate pentru a putea extinde gama serviciilor oferite. De un real folos ne-au fost cele patru proiecte cu fonduri europene câștigate care au însumat câteva milioane de euro, ultimul fiind în derulare și care ne-au permis atât achiziționarea celei mai noi tehnologii, dar și construirea unui spital cu 30 de paturi.

La ora actuală, Centrul Medical “Dr. IANOȘI” este cel mai mare centru laser și de dermatologie estetică din țară. Care sunt cele mai mare avantaje ale pacienților dumneavoastră din acest punct de vedere? 

Da, așa este suntem cel mai mare centru laser dein țară, având la ora actuală 14 aparate laser și cu lumina înalt pulsată, urmând că în următoarele două luni să mai adăugăm încă două platforme laser de ultima genrație și un nou dermatoscop computerizat pentru controlul alunițelor pe care le-am văzut la Congresul Mondial de Medicină Anti aging de la Monte Carlo. Acum aproximativ două luni am cumpărat un nou aparat cu lumină înalt pulsată pentru tratamentul acneei pe care l-am văzut la New York în 2017 la congresul Academiei Americane de Dermatologie. De fiecare dată încercăm să aducem la noi în clinică cea mai nouă tehnologie pe care o întâlnim la marile congrese ale lumii. Astfel, pacienții noștri beneficiază de tot ce este actual în lume, pentru a nu fi nicio diferența în tratarea unui pacient cu probleme dermatologice sau chirurgicale, la Craiova sau în America.

Toată lumea priveșta ceea ce ați făcut cu admirație. Medicii tineri la început de drum pot vedea în dumneavoastră un exemplu. Care este rețeta succesului? 

Am putea vorbi în primul rând de foarte multă muncă, în medie 10-12 ora/zi de luni până vineri, de foarte multă pregătire profesională, dar credem că pe undeva și de un pic de nororc. Dacă ar crede cineva că a fost sau este ușor, se înșală! Este vorba de o pregătire profesională continuă, de participări la cursuri, conferințe de specialitate atât în țară cât mai ales în străînătate. De exemplu, numai în ultima lună, atât eu cât și soțul meu am fost fiecare la câte două cursuri de perfecționare în străinătate, urmând că peste 1 lună să plecăm din nou în America la un congres. Pentru a ajunge și mai ales pentru a menține un nivel profesional ridicat este nevoie de multe sacrificii. În medicină lucrurile se schimbă foarte repede, evoluează și trebuie permanent să fim la curent cu noutățile. De altfel, și pe medicii rezidenții pe care îi am în pregătire îi încurajez să învețe și să se perfecționeze permanent pentru că doar așa pot să devină medici buni.

Care sunt serviciile, în exclusivitate, de care pot beneficia pacienții în Centrul Medical “Dr. IANOȘI” ? 

Avem foarte multe servicii în exclusivitate, începând de la îndepartarea laser a tumorilor cutanate până la ablația completă a pielii tot cu ajutorul laserului. Suntem centru de referință în tratarea varicelor, atât prin metode laser pentru variclele superficiale cât și cu ajutorul scleroterapiei urmând că după ce inaugurăm blocul operator în toamnă să punem în funcțiune și laserul endovenos pe care l-am achiziționat, deja. Dar cred că mai important pentru pacientul care ne calcă pragul este faptul că putem să-i oferim toată gama de servicii care implică problemele pielii sau cele chirurgicale.

Așa cum spuneam mai sus Centrul Medical “Dr. IANOȘI” este cel mai mare centru laser. Ce lasere de excepție aveți în clinică și care sunt avantajele pacienților care aleg să se trateze aici? 

După ce vom achiziționa și cele două platforme laser despre care am amintit mai sus, vom avea practic toate tipurile de lasere care există la ora actuală în lume.

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni dermatologice pe care le tratați? 

Cele mai frecvente afecțiuni medicale sunt legate de acnee, tumori cutanate, controlul alunitelor, dar și boli că psoriazisul, eczeme, alopecii etc.

Mergeți foarte des în străinătate, la congresele și conferințele unde se dă ora exactă în dermatologie, chirurgie. Cât de multe idei, tehnici ați adus și în Craiova? 

Așa este, mergem aproape în fiecare lună în strainătate la un curs de pregătire sau conferință. Acestea practic ne conectează cu lumea de vârf a medicinei, acole practic învățăm și ulterior aplicăm acasă. Ceea ce am dezvoltat noi la Craiova este practic modelul altor centre medicale pe care le-am văzut în străinătate și la care la început doar visam.

Foarte mulți pacienți sunt interesați de partea de dermatologie estetică. Centrul Medical “Dr. IANOȘI” este recunoscut pentru faptul că oferă cele mai noi tartamente în domeniu. Care sunt cele mai noi proceduri pe care le oferiți? 

Avem la dispoziție toate metodele de întinerire a pielii existente la ora actuală începând cu injectarile de acid hialuronic, toxina botulinica, fire de lifting sau umplere, tratamente laser, lumina înalt pulsată, radiofrecvență sau ultrasunete etc. Așa cum spuneam, vom aduce o platforma laser pentru epilarea pielii închise la culoare, laser pentru scoaterea tatuajelor, laser pentru lipoaspirație, un aparat de criolipoliza etc. De asemeni, în ceea ce privește remodelarea feței cu acid hialuronic și toxina botulinică abordarea se face într-un mod diferit față de cel până acum, tehnici pe care am avut șansă să le învăț de la cel mai mare chirurg plastician al lumii pe parcursul a numeroaselor cursuri de pregătire.

A venit vara și trebuie să acordăm mai multă atenție pielii noastre. Cum ne poate ajută Centrul Medical “Dr. IANOȘI” să avem grijă de sănătatea pielii, mai ales vara? 

În primul rând trebuie să știm să ne alegem corect crema cu factor de protecție, să ne schimbăm trusa de îngrijire de acasă cu produse adecvate sezonului cald și tenului nostru. Dar poate cel mai important sfat pe care l-aș da ar fi acela de a apela la hidratatea tenului cu acid hialuronic, o metodă extrem de eficientă pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii.