Piept de pui cu orez basmati

0
680

Pentru realizarea acestei rețete aveți nevoi de următoarele ingrediente:

1 piept de pui
1 ardei gras
150 gr ciuperci champinion
sare si piper proaspat macinat dupa gust
1 lingura patrunjel proaspat tocat
2 linguri ulei
200 gr orez basmati (1 cana)

Pieptul de pui se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie, se taie feliuțe, se condimentează cu sare şi piper, se stopeşte cu puțin ulei de şi se amestecă bine toate ingredientele. Se pun la frigider timp de 10-15 minute. Se trag la tigaie ın puțin ulei. Se adaugă şi ciupercile si se lasa tot pe foc timp de câteva minute. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper. Când este gata se adaugă la final pătrunjel proaspat. O cană de orez basmati se pune peste 2 cani si jumatate cu apă şi sare. Se lasă să fiarbă 12 minute, bobul să nu fie zdrobit. Se strecoară daca apa a fost prea multă şi  se serveste împreuna cu carnea de pui.

Poftă buna!