Pacienți din toată Europa vin să se trateze la Spitalul Bunavestire din Calafat

0
4921

Un cadru natural unic. Un spital care își desfășoară activitatea în Complexul Hotelier Panoramic din orașul Calafat, pe malul stâng al Dunării în vecinatatea portului. Aici vin să se trateze oameni din toate colțurile Europei, dar și din țară . În toată România s-a auzit de condițiile foarte bune în care sunt tratați pacienții aici. Tratament cu nămol, salinoterapie, băi mofete, mesaj terapeutic – sunt doar câteva dinte procedurile de care beneficiază cei care ajung aici.

În fiecare zi spitalul e plin. Pe holuri se plimbă oameni care au venit de la sute kilometri distanță. Unii sunt pentru prima data aici și deja își programează urmatoarea vizita. Alții au venit vin de ani buni și continuă să o facă pentru că aici se simt bine și pentru că tratamentele dau rezultate foarte bune.

Sunt și pacienți care vin de peste granițe

Este și cazul familiei Constantin. Pe Radu și soția sa i-am găsit în curtea Spitalului Bunavestire din Calafat, lângă rulota cu care au venit tocmai din Austria. E prima dată când vin aici, dar își doresc ca cele 12 zile de tratament și relaxare petrecute în spitalul de la malul Dunării să nu treacă așa ușor. Spun că au auzit numai cuvinte de lăuda despre Spitalul Bunavestire. Și au venit curioși să își confirme așteptările.

„O cumnată și o verișoară mi-au spus să vin aici pentu că o să beneficiez de un tratament foarte bun. Am fost foarte încântat când am ajuns aici. Alături de soția mea călătoresc foarte mult, am fost în Bulgaria, în Polonia, în Cehoslovacia, dar mai bine ca aici la stațiunea din Calafat nu m-am simțit nicăieri. Personalul medical de aici îmi este ca o familie. Am fost foarte bine primit”, povestește barbatul.

A fost și în alte stațiuni din țară să facă recuperare medicală. Nicăieri nu s-a simțit însă atât de bine ca aici.

La Băile Felix nu am fost așa mulțumit de tratament, am plecat total dezamagit de acolo. Aici îmi place și mâncarea și tratamentul. O să revin din trei în trei luni. Am venit cu rulota din Austria, dar aici avem cazare foarte bună, camere curate în care ni se oferă toate condițiile”, povestește Radu.

Când a ajuns aici îl dureau rău picioarele. După ce a început să facă tratamentul indicat de medici durerile i-au trecut. Pentru asta e decis să devina Ambasadorului Spitalului Bunavestire din Calafat în Austria.

„O să le spun și austriecilor cât de bine este aici la Calafat. Nu este mai bine în Austria ca aici”, spune hotărât bărbatul.

Nu este însă singurul pacient mulțumit de tratamentul primit la Spitalul Bunavestire din Calafat. Mariana din Slatina spune că preferă să vină aici și nu să meargă la stațiunile din țară pentru că aici beneficiază de mai multe proceduri și este și aproape de casă.

Am venit pentru probleme la picioare. Am beneficiat de toate procedurile. M-am simțit foarte bine după tratament. S-au văzut îmbunătățiri după ce am plecat de aici. Anul acesta am venit împreună cu soțul, l-am convins să venim amândoi. Am ajuns aici la recomandarea mai multor prieteni din Slatina. Un avantaj este ca baza de tratament este foarte aproape de noi și facem toate procedurile într-o singură clădire. Personalul este excepțional. Simțim că ne videcam atunci când avem parte de o vorba buna. Am venit pentru două săptămîni si o sa revin de fiecare dată”, mărturisește femeia.


Pacienta de 64 de ani din Slatina este mulțumită și de faptul că aici beneficiază de multe proceduri medicale cu bani puțini.

„Suntem mulțumiți pentru că la alte stațiunii beneficiem doar de patru proceduri, la același preț”.

Vestea că la Spitalul Bunavestire din Calafat pacientii sunt tratați foarte bine a ajuns și la bucureșteni. Elena Iordache a venit aici pentru că beneficiază de un tratament nou și complet de recuperare medicală. Dar ceea ce o face să se întoarcă este amabilitatea cadrelor medicale, spune pacienta venită din București.

„Oricand o să mă întorc aici. Le recomand tuturor să vină aici. Mulți prieteni din București s-au tratat aici. Se știe în toată țara de condițiile bune de la acest spital”, spune bucureșteanca.

De pe terasa Spitalului Bunavestire din Calafat se vede cum Dunărea își urmează cursul lin. Din fața rulotei cu care a venit din Germania , familia Constantin ne salută și nu uită să ne roage să îl anunțăm când o să „apără la ziar”. Nu de alta, dar vrea să le arate austriecilor că și în România pacienții pot fi tratați în cele mai bune condiții. Așa cum au facut-o toți cei care au dat „vestire” că la Bunavestire toți pacienții sunt tratați cu respect şi  cele mai bune şi  noi tratamente.