Minori intoxicați cu etanol şi persoane rănite în urma folosirii petardelor, au ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Craiova

0
5365

Autor Cristina Cârstea

Petardele au făcut victime în județul Dolj. În noaptea dintre ani 14 persoane au ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Craiova ca urmare a folosirii necorespunzătoare a  petardelor. În UPU au ajuns şi 65 de copii, majoritatea prezentând tulburări digestive cauzate de consumul de alimente nerecomandate vârstei acestora.  Dintre aceştia, 2 minori au fost internați în urma intoxicației produse cu alcool etilic. Alte 2 persoane adulte au prezentat intoxicații etanolice, iar o persoană a ajuns la spital în urma unui accident rutier. De la începutul anului au fost înregistrate peste 300 de cazuri care s-au prezentat în Unitatea de primiri Urgențe a SCJU Craiova, dintre aceste efectuându-se 87 de internări.

Tot în noaptea dintre ani, la Spitalul Clinic Județean Nr.1 s-au născut 9 copii dintre care 4 fetițe şi 5 băieței. Primul copil născut este o fetiță şi a venit pe lume puțin după miezul nopții, iar în cursul acestei dimineți a fost  adus la spital un baietel nascut prematur la domiciliu în mediu rural.