Meniu delicios și sănătos preparat cu legume și fructe de sezon!

0
832

Vă propunem un meniu delicios și sănătos preparat cu legume și fructe de sezon.

Dovlecei pane

Ingrediente: 2 dovlecei mari , 3 ouă , 3 linguri lapte, 2-3 linguri făină ,2 căței usturoi , sare piper.

Se spală dovleceii și se taie felii. Se pun într-o strecuratoare, se presară cu sare si se lasă la scurs 10 minute. Între timp, se bat ouale cu lapte, sarea, piperul și usturoiul mărunțit. Se dă fiecare felie de dovlecel prin făină, apoi prin ou, prin făină și încă o dată prin ou. Se pune feliile la prăjit în ulei incins, și se  lasă până se rumenesc pe ambele părți.

Pui grill

1 pui întreg pentru grill
– 2 fire rozmarin
– 4 fire cimbru
– sare (de mare, daca e posibil)
– 1 linguriță piper
– 1 linguriță boia
– 1/2 lămâie

Spălați puiul și ștergeți-l bine cu prosoape de hârtie apoi îl condimentați cu amestecul de piper și boia. Sub pielea de sub piept introduceți rozmarinul și cimbrul. Presărați și puțină sare. Încingeți o tavă, în care să încapă puiul, și puneți-l cu pieptul în jos. Introduceți tavă în cuptor și lăsăți la copt pentru 30 minute. Scoateți tavă, întoarceți puiul cu pieptul în sus și mai dați la cuptor pentru încă 30 minute. Când e gata stropiți puiul cu jumătate de lămâie stoarsă, apoi îl puteți servi.

Prăjitură cu vișine

Imediat ce apar fructele verii, trebuie să încercați și prăjitură delicioasă pufoasă cu vișine! E un deșert dulce acrișor, răcoritor și numai bun de servit vara.

Ingrediente: 250 g făină, 250 g zahăr, 80 g vișine, 4 ouă, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu un praf sare.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat ălbenușurile cu zahărul pentru 4-5 minute, sau până când se deschid mult la culoare și își măresc volumul. Apoi se încorporează uleiul și laptele treptat în gălbenușuri urmate de făînă, praful de sare, bicarbonatul și praful de copt.
Separat, se bat albușurile spumă până când se țin de tel. Totul se încorpoirează apoi în aluatul de gălbenușuri, folosind o spatulă, cu mișcări de jos în sus.
Se toarnă compoziția într-o tavă de cuptor medie, unsă cu ulei și tapetata cu făină. Deasupra se pun visinele spălate și curățate de samburi. Se ține la cuptor 40-45 de minute. După este gata se poate presăra cu zahăr pudră.

Poftă bună!