Mâncarea thailandeză, sursa de sănătate pentru organism

0
950

Thailanda este cea mai populară destinație turistică din Asia de sud-est. Este destinația preferată a milioane de turisti din întreaga lume. Aici puteti gasi aproape orice: plaje, mancare delicioasa, bungalow-uri pe plaja la preturi atractive si unele dintre cele mai bune resorturi de lux din lume.

Dincolo de plaje și natură, Thailanda merită vizitată şi pentru mâncarea tradiţională. Bucătăria tradițională thailandeză oferă o impresionantă paleta de gusturi și texturi. O surpriză pentru simțuri și o sursă de sănătate pentru organism.

Bucătarul Lem a preparat în bucătăria Hotelului Ramada un meniu cu specific thailandez. Mâncarea thailandeza este reprezentata de echilibrul celor patru caracteristici: picant, acru, sarat si dulce, ne-a spus bucătarul Lee.

„Thailanda  are una dintre cele mai cunoscute bucătării. Un fel de mâncare obișnuit are aproximativ zece ingrediente, care trebuie bine balansate, așa că atunci când trebuie să gătești nu este neapărat vorba de tehnică, ci despre a balansa gusturile. Bucătăria thailandeză este faimoasă pentru că este picantă. Inițial, mâncarea tradițională thailandeză nu era așa picantă, dar diferitele culturi care au venit de-a lungul timpului au adăugat și picantul. Supa tomian este unul dintre cele mai reprezentative feluri de mâncare thailandeze. Aceasta poate fi făcută cu legume, cu pui sau cu fructe de mare. Cele mai importante ingrediente, pe care le numim trilogia thailandeză, sunt lemongrass, talanga și frunze de cafelin”, a spus bucătarul Lee.

Thailanda nu este supranumita și „țara zâmbetului”. Thailandezii sunt niste gurmanzi, iar bucătăria lor tradițională este un adevărat răsfăț al simțurilor. Bogdan Gligor, reprezentantul Tourism Authority of Thailand ne-a vorbit despre exotica destinație turistică din Asia.

„Anul trecut, Thailanda a fost vizitată de 38 de milioane de turiști, intrând pentru prima oară în Top 10 destinații. Thailanda alocă anual 500 de milioane de dolari pentru promovare și câștigă 60 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 10 la sută din PIB”, a spus  Bogdan Gligor, reprezentantul Tourism Authority of Thailand.

Gazda a fost Hotelul Ramada din Craiova.