Mâncare de măzare cu piept de pui și prăjitură cu caise!

0
832

Astăzi vă propunem două preparate ușor de pregătit, dar extrem de delicioase și sănătoase.

Mazăre cu piet de pui

Ingrediente

1 kg mazăre
1 piept pui
1 ceapă

2 fire de usturoi
sare, piper, ulei

Pentru început trebuie să curățăm ceapa și usturoiul, pe care le tăiem mărunt. Le punem într-o crăticioară cu puțin ulei și le lăsăm pe foc câteva minute să se înăbușească. Adăugăm apoi mazărea și completăm cu apă. Condimentăm preparatul cu sare, piper, vegeta. Îl lăsăm să fiarbă.

Mazărea se mănâncă cel mai bine în combinație cu pieptul de pui. Trebuie însă să ținem cont de faptul că dacă îl preparăm fără piele și os el se uscă destul de mult. Pieptul trebuie condimentat cu sare și cimbru. Sub pielea pieptului de pui putem să punem câteva bucățele de unt rece, apoi îl introducem în cuptor. Îl  lăsăm aproximativ 45 de minute, apoi îl putem servi alături de mazăre.

Prăjitură cu caise – cea mai simplă și bună rețetă

Ingrediente

4 gălbenușuri

4 albușuri

300 de grame de făină

8 linguri de ulei

8 linguri de apă minerală

praf de copt

sare

Albușurile trebuie alături de câteva picături de zeamă de lămâie bătute până se fac spumă Adăugăm 8 linguri de ulei și 8 linguri de apă minerală. Totul se mixează. Pentru realizarea blatului trebuie să amestecăm 300 de gram de făină cernută cele 8 gălbenușuri, coaja de lămâie, zeama de la jumătate de lămâie și câteva linguri de esență de rom. Toată această compoziție se pune la cuptor 20 de minute. În caisele tăiate punem un amestec de nucă măcinată, scorțișoară și foarte puțin pesmet. Le lăsăm se coacă împreună cu blatul. Apoi le putem servi.

Poftă bună!