La Urgență după masa bogată de Paşte. SFATURILE MEDICILOR!

0
1140

După masa bogată de Paşte mulți ajung la Urgență din cauza exceselor alimentare sau a combinațiilor incorecte. Medicii spun că moderația trebuie să fie cheia alimentației din perioada sărbătorilor.
Apariţia simptomelor digestive precum greaţă, vărsături, dureri absominale, tulburări de tranzit, febră sau frison sau cardiace ce includ dureri precordiale, palpitaţii, cefalee, vertij indică însă necesitatea de prezentare de urgență.

Pentru a evita acest lucru medicii soun că alimentele trebuie consumate treptat. Puteţi începe cu friptură de miel, urmată eventual de o salată de crudităţi, asociată unei garnituri de legume făcute la grătar, urmate de o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia. Cei care au ţinut post trebuie să reia cu prudenţă alimentaţia normală, începand cu brânzeturi, legume, fructe şi carne de pasăre, urmate de cantităţi mici.

Faceti pauza de cel puțin o jumătate de oră între alimentele consumate pentru a evita senzația de suprasaturație.

Consumați alcool cu prudență mai ales în combinație cu alimentele grase.

Medicii craioveni care lucrează în Urgență spun că zeci de persoane au ajuns noaptea trecută la camera de gardă după ce s-au simțit rău din cauza excesului alimentar şi consumului de alcool. „Mereu avem astfel de cazuri în preajma marilor sărbători. Oamenii uită să fie cumpătați. Sunt mulți care suferă de diverse afecțiuni şi care în aceste zile nu îşi mai respectă regimul alimentar”, spune unul dintre medicii care lucrează la UPU Craiova.