Irina Naidin-copila cu chip de înger care a câştigat lupta cu cancerul!

0
1860
Irina Naidin

Autor: Cristina Cârstea

A învins în lupta cu cancerul şi a publicat o carte. Irina Naidin este o tânără de 18 ani,  elevă la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova, care, în noiembrie 2017, a fost diagnosticată cu o formă gravă de cancer osos. O tumoră localizată pe coloana vertebrală îi punea viața în pericol. A fost nevoie de mult curaj şi de susținere din partea famililei şi a prietenilor şi de o operaţie efectuată la o clinică din Franţa. Costurile intervenției şi tratamentului se ridicau la 200.000 de euro. Colegii şi prietenii au fost cei care i-au sărit în ajutor Irinei, organizând evenimente caritabile şi reuşind să strângă într-un timp record suma de 75.000 de euro.

Oamenii au crezut în şansa la viață a Irinei, în puterea ei de a merge mai departe. Au susținut-o în permanență, iar după un an de tratament, boala nemiloasă a dispărut. Acum Irina le mulțumeşte, oferindu-le tuturor gândurile ei, legate într-un volum despre viața privită în diferite nuanțe.

Irina povesteşte că a înțeles din prima clipă că are cancer, însă nu i-a fost deloc uşor să accepte diagnosticul. Boala îşi făcuse simțită prezența prin dureri resimțite în partea dreaptă, însă nu s-a gândit niciodată că ar putea fi vorba de o tumoră malignă.

„În urma unei analize efectuate la Bucureşti, am aflat indirect, de la părinții mei, că am cancer. Ei nu mi-au spus niciodată diagnosticul real. Le-am spus însă că ştiu şi că nu este nevoie să-mi ascundă. De când am descoperit, nu mi-a venit să cred nici măcar o secundă. După aflarea veştii viața noastră s-a schimbat complet. A început o luptă contra cronometru. Am avut nevoie de foarte mulți bani. În total 200.000 de euro. Din fericire, am avut colegi care s-au mobilizat şi au organizat evenimente caritabile, iar într-un timp record, de doar două zile, s-au strâns 75.000 de euro. Şi aşa am reuşit să plec”

Ieri, pe 30 mai, în amfiteatrul Colegiului Național Elena Cuza, Irina Naidin şi-a lansat prima ei carte „Gânduri în culori îngereşti”. Cartea curprinde un pastel de gânduri şi sentimente ale unui copil ce a învins o boală cumplită- cancerul. Durerea, temea, speranța, puterea de a merge mai departe şi dorința de a trăi sunt îmbinate perfect în volumul ce prezintă drumul Irinei spre vindecare.

 „Azi pot să afirm că nici măcar negrul nu e atât de negru, că nici viața nu-i o cameră mortuară… (Viața) merită s-o priveşti în ochi atunci când te face să suferi mai mult şi să-i râzi în nas. Să-ți ridici privirea de plumb din pământ, să-ți sumetici mânecile umede de lacrimi ce ți-au spălăcit ochii şi să-i mulțumeşti”, scrie Irina Naidin în cartea sa

Irina este un om minunat care priveşte viața cu mult optimism, un om puternic, însă recunoaşte că a avut şi momente de panică. Acum însă se bucură că poate spune „M-am vindecat!”

„La început am fost puternică, însă spre final nu am mai rezistat psihic. Îmi doream să mă întorc acasă şi aveam atacuri de panică frecvente. În Franța, în spital, am fost tot timpul cu părinții mei. Am facut şedințe de chimioterapie şi radioterapie, apoi a urmat intervenția chirurgicală. Din fericire, acum pot spune cu zâmbetul pe buze că m-am vindecat şi că sunt bine”

Acum Irina le mulțumeşte tuturor celor care i-au fost alături şi au susținut-o, părinților, colegilor şi profesorilor, prietenilor şi oamenilor care au crezut în ea şi echipei de medici care au ajutat-o să se vindece. Îşi doreşte să urmeze Facultatea de Medicină şi să poată ajuta la rândul său alți oameni.