„Împreună dăruim încredere şi speranţă”- un eveniment caritabil realizat în beneficiul copiilor și tinerilor cu autism din ANCAAR Craiova

0
744

„Împreună dăruim încredere şi speranţă”, sub acest generic s-a desfăşurat evenimentul caritabil , care a însemnat un moment de revedere, de socializare şi nu în ultimul rând, de încurajare, fiind vorba de solidaritate în comunitatea în care trăim cu toţii. Echipa ziarului Sănătatea, partenerul media al evenimentului a dat o mână de ajutor, împreuna cu colaboratorii și sponsorii evenimentului: Meliss Events (Liviu Stefan Popa), UPI, compania Nitela, Top Gel, ferma Baronescu, ferma Draghici, Craiova Bussines Club (Daniela Nicolae), Floraria Iris și Kiss FM.


Mihaela Nedelcu organizatorul evenimentului ne-a declarat : „Obiectivul acestui eveniment a fost acela de a prezenta ce pot face copiii și tinerii din centrul de zi ANCAAR Craiova. Aceștia asistați de terapeuți au reușit să facă produse de patiserie și cofetărie. Cele mai apreciate de către cei prezenți au fost gogoșile și prăjiturile „Amandină”. În cadrul evenimentului s-au prezentat aceste produse în speranța că în comunitate se vor găsi persoane care să își dorească să facă comenzi. Evenimentul este și unul de strângere de fonduri.Am invitat persoane din toate mediile sociale pentru a arăta că misiunea ANCAAR este aceea de îmbunătățire a calității vieții persoanelor cu autism și a familiilor acestora. “


ANCAAR Craiova își propune creșterea gradului de integrare socială a copiilor și a tinerilor cu autism de la Centrul ANCAAR. Organizaţia este reprezentată de Luminiţa Sandu, mama unui tânăr diagnosticat cu ani în urmă cu autism, tânărul demonstrându-se zi de zi că se poate, dacă vrei se poate. Delicioasele prăjituri servite în seara de gală fiind pregătite cu răbdare şi mai ales cu dragoste și pasiune de el şi de alţi tineri din cadrul ANCAAR Craiova. La eveniment au fost prezenți și voluntari din Iordania și Turcia, tinerii inimoși participând și ei cu preparate tradiționale din țările din care provin, contribuind la reușita evenimentului.


Aşadar, în cadrul evenimentului s-au degustat produse de patiserie și de cofetărie făcute de tinerii din Centrul de zi ANCAAR Craiova, s-a ascultat muzică de calitate, de voie bună, de relaxare. Reyna Vox, Rozica Petra şi Alexandru Lilea au fost în mijlocul invitaţilor şi au contribuit la seara perfectă, o seară dedicată unor tineri minunaţi care fac parte din comunitatea noastră.