Harmony Wellness Center, singurul centru de yoga și nutriție din Craiova

0
4594

Yoga. Alimentație sănătoasă. Un loc unde îți poți regăsi liniștea și echilibrul. Harmony Wellness Center este singurul centru de yoga și nutriție din Craiova. Totul a pornit de la un vis. Mihaela Roșianu este cea care și-a dorit să facă din pasiunea sa un mijloc prin care să îi ajute și pe cei din jurul său. Și a reușit.

Considerată de unii o artă, de alții o disciplină ce trebuie învățată, sau o religie, yoga este de fapt o știință indiană străveche. Ședinţele regulate de yoga au puterea extraordinară de a îmbunătăţi sănătatea emoţională şi de a scădea răspunsul creierului la factorii de stres. Asta se întâmplă și la Harmony Wellness Center, singurul centru de sănătate holistică și alternativă din Craiova. Cu o voce caldă Mihaela ne introduce în universul ei.

„Totul a plecat de la dorința mea de a-mi urma pasiunea legată de partea de sănătate și de a învăța oamenii să își mențină organismul sănătos, astfel încât să nu ajungă în stadiul în care să meargă la medic pentru boli grave. M-am gândit că eu fiind medic la bază și înțelegând cum funcționează organismul pot să îi ajut și pe alții să aibă grijă de ei, să prevină apariția multor afecțiuni”, spune Mihaela Roșianu care este medic specialist în medicină generală. 

„Am pornit cu doi piloni: nutriție și yoga”

Toți cei care trec pragul Harmony Wellness Center pot să beneficieze atât de cursuri de Yoga cât și de consiliere în nutriție. De-a lungul timpului, yoga s-a dovedit o importanta terapie alternativă și complementară medicinei moderne. Multiple studii au demosntrat beneficiile ei în tratatrea hipertensiunii arteriale, astmului bronșic, sclerozei multiple, afecțiunilor tiroidiene. S-a demonstrat,  de asemenea, ca yoga influențează starea de bine mentală, fizică și emoțională prin eliminarea stresului. Mână în mână cu yoga merge și o alimentație sănătoasă, iar în cadrul centrului Harmony Wellness Center puteți benficia și de consiliere în nutriție.

„Am pornit cu doi piloni: nutriție și yoga. Yoga merge pe partea de echilibrare mentală, dar și de echilibrare a corpului fizic la un nivel mai subtil. Iar nutriția este partea din care toată lumea trebuie să înțeleagă faptul că „suntem ceea ce mâncăm”. Există o corelație directă între alimentație și starea noastră de sănătate. Oamenii pot opta pentru diverse clase de yoga. Dar și pentru cursuri de mindfulness, meditație, de control mental”, explică dr. Mihaela Roșianu.

La Harmony Wellness Center vă așteaptă o echipă formată din medici, terapeuți specializați în psihonutriție și preparatori fizici 

În cadrul Harmony Wellness Center puteți beneficia și de consiliere în nutriție. Yoga și alimentația sănătoasă trebuie văzute mereu împreună. Alimentația este sursa zilnică a sănătății. Cei care au urmat sfaturile dr. Roșianu se bucură acum de un stil de viață sănătos. La Harmony Wellness Center vă așteaptă o echipă formată din medici, terapeuți specializați în psihonutriție și preparatori fizici. În acest fel puteți învăța să vă schimbați obiceiurile alimentare care vă îngrașă cu altele care vă ajută să pierdeți kilograme. Dr. Mihaela Roșianu nu crede în dietele minune și nici nu le recomadă, îi încurajează și susține însă pe toți cei care își doresc să învețe să aibă un stil de viață sănătos.

Program specializat de detox!

„Mie nu îmi plac dietele. Nu le recomand pentru că ele presupun o perioadă în care ne forțăm să facem anumite alegeri alimentare tânjind după momentul terminării dietei și reîntoarcerii la vechile obiceiuri alimentare. Nu există dieta perfectă, există pași către schimbarea stilului alimentar”, spune medicul.

Cei care sunt interesați trebuie să știe că pot beneficia de pachete și sedințe de consiliere la prețuri extrem de avantajoase.

„Yoga și alimentația sănătoasă trebuie văzute mereu împreună. Nu e suficient să mănânci sănătos, trebuie să faci și mișcare. Pe de altă parte, doar mișcarea nu reușește să compenseze alimentația dezastruoasă. Toate acestea vin la pachet, iar în cadrul Harmony Wellness Center puteți beneficia de amândouă. Oamenii pot opta pentru o consultație de nutriție care înseamnă consultație pentru reglarea greutății corporale, dietoterapie, consiliere pentru schimbarea stilului alimentar, alimentație pentru sportivi, gravide. Dar pot opta și pentru posbilitatea de a beneficia de pishonutriție. Aceasta este ramura care se ocupă de emoțiile care se află în spatele dorinței de a mânca. Aici colaborez cu un psiholog”, explică dr. Mihela Roșianu.

 

„Yoga trebuie înțeleasă ca o știință”

Mihaela Roșianu a practicat șase ani yoga, apoi a urmat un curs acreditat internațional. Ceea ce îți dorește cel mai mult este ca oamenii să nu mai facă o confuzie între yoga și orice formă de religie, sectă. Puțini știu, spre exemplu, că multe din tehnicile de kinetoterapie sunt împrumutate din partica yoga.

„Am făcut un curs de instructor de Yoga care este acreditat internațional. Este un curs care se întinde pe parcursul unui an. Este și primul curs de Yoga acreditat din România.Yoga trebuie înțeleasă ca o știință. Așa cum ne ducem la kinetoterapie și știm că prin anumite mișcări și tehnici ne va ajuta să ne remediem anumite probleme, același lucru este și yoga, numai că este mai complexă pentru că nu se referă numai la corpul fizic. Yoga acționează nu doar asupra corpului fizic, ci și asupra corpului interior schimbând hormonii, funcționarea organelor, dar și minții”, explică dr. Mihaela Roșianu.

În cadrul centrului există și clase de yoga pentru copii 

„Tocmai pentru că sunt ocupați le place yoga pentru că într-o singură oră pot să își tonifieze corpul, dar și să se elibereze de stres”

Cel mai important beneficiu în practicarea Yoga este conexiunea cu interiorul și detașarea de lumea exterioară, de stres, de agitație, de probleme.

„Yoga te ajută să elimini efectele negative ale stresului din corpul fizic. Stresul lasă amprentă asupra organismului, iar Yoga te ajută să îți redobândești starea de liniște. Cei care vin aici, deși sunt oameni aglomerați și prinși în tot felul de activități, își fac timp și includ măcar o dată pe săptămână yoga în viața lor. Au învățat cumva că prin yoga pot să se reechilibreze. Tocmai pentru că sunt ocupați le place yoga pentru că într-o singură oră pot să își tonifieze corpul, dar și să se elibereze de stres și să își echilibreze mintea. E important de înțeles că după ce practici yoga este ușor să îți îmbunătățești și stilul alimentar. Merg mână în mână. Îți echilibrezi mintea, emoțiile și e mult mai ușor să faci alegeri sănătoase”, spune dr. Mihaela Roșianu.

Mai mult, în Harmony Wellness Center vin periodic invitați din toată țara, specialiști pe domenii de sănătate și dezvoltare personală și spirituală. Întâlnirile sunt organizate, de cele mai multe ori, în week-end și oricine poate avea acces la ele.