Foietaj cu caise

0
598

Astăzi vă propunem o rețetă pentru realizarea unei prăjituri delicioase cu fructe de sezon.

 Ingrediente necesare:

o foaie din comerț de aluat de foietaj(400gr)
un borcan de dulceață de caise(350-400gr)
o linguriță de scortişoara
stafide (opțional)
1 ou

Mod de preparare

Decongelăm aluatul la temperatura camerei până când este destul de flexibil pentru a-l modela.İntindem aluatul.

Amestecăm dulceața şi scortişoara (şi stafidele dacă dorim).İntindem în mijlocul foii umplutura. Marginile exterioare le taiemiem fâşii egale. Le împăturim apoi rând pe rând deasupra umpluturii.După ce am terminat mutam aluatul  în tava de copt, ungem foaia cu un ou bătut şi coacem la 180 de grade cca 30minute (până cand se rumeneşte frumos). Apoi îl pudram cu zahar pudră.

Poftă buna!