Focar local de gripă, în Olt

0
776
sursa foto: http://iasitvlife.ro/
sursa foto: http://iasitvlife.ro/

Gripa a ucis până acum 62 de români. Nici Oltenia nu este ferită de virusurile gripale. Cei mai afectați sunt oamenii din județul Olt. În ultima săptămâna, în OIt, s-au înregistrat 1.640 de cazuri de infecţii respiratorii acute. 62 de pacienți au avut nevoie de internare.

„Au fost depistate și 714 cazuri de pneumonii, iar 118 oameni au fost internați pentru tratament. Toate cazurile confirmate s-au prezentat la Spitalul Județean Slatina cu simptomatologie compatibila cu gripa, respectiv: febra, debut brusc, astenie, cefalee,  tuse, rinita, coriza, stare generala alterata,  motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul”, spune dr. Andrei Iordache, director executiv la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Îngrijorător este că numai în ultima săptămână au fost diagnosticate 12 cazuri de gripă. Opt cazuri au fost depistate cu virus gripal tip B și 4 patru cu virus gripal tip A. Toți bolnavii confirmați sunt persoane nevaccinate antigripal.

Având în vedere numărul mare de cazuri de infecții respiratorii acute și gripă, județul Olt este încadrat în categoria de focar local. În total, în Olt, au fost confirmate până acum 66 de cazuri de gripă.