Doljeni infestați cu virusul West Nile

0
713
Tantr zika

Ştefan Popescu,purtătorul de cuvânt al DSP Dolj a declarat că doi bărbați de 42, respectiv 58 de ani din județul Dolj, internați la Spitalul de Boli Infecțioase, au fost infestați cu virusul West Nile.

„Rezultatul venit ieri a fost pozitiv,starea pacienților este bună, unul dintre ei fiind externat!”, a declarat Ştefan Popescu!

Virusul West Nile este cel mai răspândit virus în rândul oamenilor prin intermediul mușcăturii de țânțar. Din păcate, nu există vaccinuri sau medicamente pentru a preveni infectarea cu acesta. Însă din fericire, majoritatea persoanelor afectate nu prezintă simptome. Aproximativ, 1 din 5 persoane manifestă febră ridicată si dureri de cap. Alte simptome ce pot apărea în cazurile avansate sunt: rigiditatea gâtului, vărsături, erupţii cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară. Doar 1 din 150 de persoane infectate dezvoltă o boală gravă, uneori fatală. Celor care menifestă aceste simptome li se recomandă să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical.

Pentru a scădea riscul infectării se recomandă utilizarea cămășilor cu mâneci lungi și a pantalonilor lungi, micşorând suprafața corpului expusa la mușcăturile de țânțari, iar hainele pe care le purtăm trebuie să fie de culoare închisă. De asemenea se recomandă şi folosirea de repelente pentru insecte care îi vor ține la distanță.