„Deoarece producția de colagen scade anual după vârsta de 25 de ani, recomand Mezoterapia cu Dermapen 4, atât pentru tratarea afecțiunilor, cât și pentru a preveni îmbătrânirea”- dermatolog Irina Ionele – Centrul Medical Phoenix

0
1482

Dermapen 4 este cel mai avansat dispozitiv de microneedling la nivel mondial, lider detașat în tratamentul diverselor probleme ale pielii precum: cicatrici, vergeturi, acnee, căderea părului, riduri, hiperpigmentari, fotoîmbatranire, laxitate.

Ziarul Sănătatea: Doamna dr. Ionele, spuneți-ne, ce este Mezoterapia cu Dermapen 4?
Dr. Irina Ionele – medic specialist Dermato – Venerologie, Centrul Medical Phoenix Medicover Craiova: „Mezoterapia cu Dermapen 4 este o procedură de rejuvenare si resurfacing eficientă, comparabilă cu laserterapia CO2 care are un cost moderat, rezultate durabile, reacții adverse puține, iar perioada de recuperare este scurtă.”

Ziarul Sănătatea: În ce consta Mezoterapia cu Dermapen 4?
Dr. Irina Ionele: „Mezoterapia cu Dermapen 4 consta în injectarea superficială, la nivelul pielii a unor substanțe precum aminoacizi, enzime, vitamine, minerale. Spre deosebire de procedura clasică de mezoterapie in care se injecteaza aceste substanțe cu ajutorul unei seringi, mezoterpia cu Dermapen 4 utilizează un sistem de 16 ace de 33 gauge, din oțel medical inoxidabil, gamma sterilizate care oscilează până la 120 vibrații/secundă și care produc la nivelul pielii 1920 de canale pe secundă, canale care favorizeaza penetrarea substanțelor aplicate in timpul proceduri. De asemenea se produce o injurie superficială, rapid reversibilă care declanșează la nivelul pielii un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină.”

Ziarul Sănătatea: Care sunt pașii acestei proceduri?
Dr. Irina Ionele: „Primul pas – se demachiaza pielea. Apoi, pentru înlăturarea disconfortului se aplică local o crema anestezică care se lasă sa actioneze aproximativ 30 minute, apoi se curăță zona ce urmează a fi tratată cu o solutie dezinfectantă. Înainte de începerea procedurii se reglează adâncimea de penetrare a acelor care este diferită pentru fiecare zona in parte. Ulterior se aplică substanța activă specifică zonei tratate și se crează mii de microintepaturi la nivelul pielii, favorizand astfel pătrunderea in derm a substanțelor active pentru a stimula producerea de colagen. Durata unei ședințe este de aproximativ 20-25 minute. La sfârșitul tratamentului se aplică o mască pentru a calma si relaxa pielea, iar după îndepărtarea măștii se aplică o crema reparatoare și nelipsită, crema cu factor de protecție.”

Ziarul Sănătatea: Cui ne adresam?
Dr. Irina Ionele: „Procedura poate fi efectuată atât de femei cât și de bărbați, indiferent de vârsta.

Indicațiile sunt reprezentate de:

• Acnee forma usoara- medie
• Hiperpigmentare/Hipopigmentare
• Cicatrici post-acneice/ post-traumatice
• Exces de sebum, pori dilatati
• Vergeturi
• Rejuvenarea pielii fotoîmbătrânite
• Ameliorarea ridurilor fine
• Imbunătățirea texturii pielii, precum si uniformizarea nuantei tenului.
• Diferite forme de alopecie, unde se poate asocia cu PRP.”

Ziarul Sănătatea: Exista contraindicații?
Dr. Irina Ionele: „Da, există. Nu facem Dermapen persoanelor cu Infecții active ale pielii, celor cu acnee papulo-pustuloasă sau rozacee papulo-pustuloasă, precum si persoanelor care urmeaza tratament cu anticoagulante orale. De asemenea este contraindicat în sarcină si alăptare si in anumite boli autoimune.”

Ziarul Sănătatea: Cate ședințe sunt necesare și la ce interval?
Dr. Irina Ionele: „Numărul de ședințe se stabilește în funcție de afecțiunea pe care o tratam. In general sunt necesare între 4 și 6 ședințe, efectuate la un interval de 2-4 săptămâni. În cazul cicatricilor și vergeturilor este necesar un număr de minim 6 ședințe, la un interval de 4-6 săptămâni.”

Ziarul Sănătatea: Cum arată pielea după procedură?
Dr. Irina Ionele: „Pielea este eritematoasă, roșie, si poate fi prezentă o ușoară senzația de usturime. În 1-2 zile se reduce considerabil roșeata și disconfortul, iar în 4-5 zile aspectul pielii este normal.”

Ziarul Sănătatea: Ce trebuie sa facă pacientele după procedura?
Dr. Irina Ionele: „Pacientele trebuie sa reaplice o cremă reparatoare de mai multe ori pe zi. La 24 ore după tratament pot reîncepe aplicarea machiajului obișnuit si este indicată o cura de vitamina A, C sau acid hialuronic. Timp de 2 saptamâni trebuie evitată expunerea la soare și trebuie folosite creme cu SPF 50, preferabil din gama celor pentru pielea sensibilă, respectiv cele cu filtre minerale. Deoarece producția de colagen scade anual cu aprox 1-2 % dupa vârsta de 25 ani recomand Mezoterapia cu Dermapen 4 atât pentru tratarea afecțiunilor existente cât si pentru a preveni îmbătrânirea pielii.”

Dr. Ionele Irina
Medic Specialist Dermatologie- Venerologie, Centrul Medical Phoenix, Medicover, Craiova
CALEA SEVERINULUI, CRAIOVA
str. Calea Severinului, nr. 2G
Tel. 0351 421 122