De 1 iunie, Ziarul Sănătatea le urează „La mulți ani!” copiilor de pretutindeni!

0
1013
1 iunie
Autor: Cristina Cârstea

De 1 iunie, în România şi în alte 50 de țări din întreaga lume, este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului. În alte zile din an, peste 100 de state celebrează o zi dedicată celor mici. În foarte multe țări, această zi este sărbătorită la 20 noiembrie, ziua în care a fost adoptată Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului.

Această sărbătoare a fost instituită pentru a marca o zi a fraternității şi a înţelegerii între copiii de pretutindeni şi a pornit de la convingerea că trebuie acordată o atenţie deosebită copiilor- generaţia de mâine.

Ziua Internaţională a Copilului promovează schimbul reciproc de idei şi bunăstarea celor mici. În această zi, ei trebuie să se simtă bine, să se simtă liberi, să se simtă iubiți, să primească o mulțime cadouri şi să se distreze împreună, bucurându-se de cea mai frumoasă etapă a vieții.

1 iunie este totodată o sărbătoare care ne îndeamnă să ne reaminitim şi să retrăim momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut. Este o sărbătoare a purității şi a inocenței, a bucuriei fără motiv, a zâmbetelor şi a prieteniei. O zi în care învățăm de la cei mici şi ne amintim pentru câteva clipe ce înseamnă şi cât este de frumos să fii copil.

Echipa ZIARULUI SĂNĂTATEA, le urează copiilor de pretutindeni „LA MULȚI ANI ŞI MULTĂ SĂNĂTATE!”