Crosul „Aleargă alături de profesorul tău” – bucurie și educație medicală

0
1560

Crosul „Aleargă alături de profesorul tău” a încununat campania „Mănâncă sănătos! Trăiește frumos!”. Peste 60 de elevi au alergat alături de profesorii lor, în Parcul Tineretului, din Craiova.


Medicii și cadrele didactice le-au vorbit copiilor despre importanța și beneficiile suportului și i-au încurajat să faca alegeri alimentare sănătoase, dar și mișcare.

Un studiu efectuat de Organizația Mondială a Sănătății arată că, la nivel global, copiii petrec mai mult de trei ore în fața televizorului sau calculatorului, ceea ce are consecințe negative asupra sănătății.  Copiii de şase ani care petrec ore întregi în faţă televizorului sau în faţa calculatorului, prezintă deja semne ale bolilor de inimă şi ale creşterii presiunii arteriale, atrag atenția specialiștii.

Campania „Mănâncă sănătos, trăiește frumos” se încheie după un periplu prin școlile craiovene. Elevii dar și părinții lor au aflat de la medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj, dr. Narciza Dinică și dr. Cristiana Ciovică, cât de important este să avem un stil de viață sănătos, prin toate acțiunile desfășurate de-a lungul acțiunilor organizate în școli.

Campania a fost inițiată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, în parteneriat cu Ziarul Sănătatea și Direcția de Sănătate Publică Dolj.

Copiii au alergat și s-au bucurat de crosul organizat în Parcul Tineretului. Au venit cu pancarte pe care au scris mesaje legate de importanța unui stil de viață sănătos. Gabi este unul dintre elevii care a venit în parc să alerge alături de profesorul său.

„A fost frumos. La un moment dat am obosit, dar apoi mi-am revenit și am terminat printre primii cursa. La școală suntem încurajați să facem sport și să mâncăm sănătos. Ne-am bucurat că am participat alături de profesori la acest cros”‘ a spus elevul.

La cros a participat și campioana mondială universitară la atletism Maria Radu Irimescu.

„Trebuie să încurajăm copiii să facă sport, dacă vrem să fie sănătoși, să aibă mereu o stare de bine și energia necesară care să îi ajute la studiu. Prin altfel de acțiuni îi mai luăm din fața tabletei și telefonului și încercăm să le arătăm și alte alternative, mai sănătoase, de petrece a timpului liber”, a spus campioana.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj și-au dorit ca prin organizarea campaniei și crosului să facă un alt fel de educație copiilor, să le ofere prin acțiuni interactive informații utile care le pot fi de folos pe tot parcursul vieții.