Conducerea SCJU declară: „S-a acționat prompt în salvarea unei vieți omeneşti şi nu pentru că era vorba de o persoană publică”!!! Florin Busuioc se află în prezent la Spitalul Fundeni din capitală unde a fost transferat cu un elicopter SMURD

0
1277

Autor Cristina Cârstea

Conducerea Spitalului SCJU Craiova a declarat că s-a intervenit prompt în cazul lui Florin Busuioc şi că ar fi procedat la fel pentru oricare alt pacient. De asemenea ministrul sănătății, Sorina Pintea, a declarat că actorul nu a fost operat de un medic rezident ci de o intreagă echipă de medici, condusă de Paul Traşcă, medic primar cu competențe în chirurgia intervențională. În prezent Florin Busuioc se află la Spitalul Fundeni din Bucureşti, unde a fost transferat în această după amiază, cu ajutorul uneui elicopter SMURD.

Managerul Spitalului SCJU, a transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt dr Cristiana Geormăneanu:
„Nu s-a intervenit în mod special datorită pacientului respectiv. S-a luat această decizie întrucât pacientul avea nevoie de această intervenție , a fost soluția cea mai bună, pacientul se afla în timp util și singura soluție care s-a doedit a fi și eficientă a fost aceasta. Oricare ar fi fost pacientul se lua aceeași decizie. În mod normal, pacienții de acest gen erau transferați la un spital in București.”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat că actorul şi prezentatorul TV, Florin Busuioc, nu a fost operat de către un medic rezident. Intervenția a fost efectuată de către o echipă de specialişti, din care a făcut parte şi medicul rezident, care doar a asistat.

„Am fost în legătura cu cei din Craiova până aseară târziu. El (Florin Busuioc) nu a fost stentat de către un medic rezident. Medicul rezident a făcut parte din echipa, a asistat la această procedură, dar stentul a fost pus de un medic primar. A mai asistat un medic cu competențe europene. Echipa a fost pregătită. Operația a avut loc la spitalul județean, în compartimentul de cardiologie intervențională, unde i s-a montat un stent. În cadrul spitalului județean de urgență există acea clinică de cardiologie cu zona de cardiologie intervențională. Acolo a fost stentat Florin Busuoic” a declarat ministrul sănătății Sorina Pintea.

Echipa a fost condusă de către medicul primar Paul Traşcă, cu competențe în chirurgia intervențională

„O echipă a venit de acasă condusă de doctorul Paul Trașcă, medic primar cu competențe în cardiologie intervențională. A fost sunat șeful de secție, care nu a răspuns la telefon. Există spitale care nu au secție de cardiologie intervențională și nu au număr de medici necesari pentru a face o gardă. Atunci în România se practică garda la domiciliu. Din echipă a mai făcut parte acest medic rezident în ultimul an. Își dă specialitatea în noiembrie, dar nu va rămâne șomer. Spitalul din Craiova scoate posturi la concurs, dar există o metodologie care funcționează și trebuie respectată. Nu înțeleg de unde informația că va rămâne șomer… Nu se pune problema să rămână șomer, nu pe cardiologie intervențională”, a precizat ministrul