Condiții moderne pentru Clinica de Neonatolgie din Craiova

0
1758

Condiții la standarde europene pentru nou-născuții din Craiova! Clinica de Neonatologie a Spitalului Clinic Municipal Filantropia a fost reabilitată cu fonduri de la primărie. Proiectul a început anul trecut în luna noiembrie și a fost finalizat la sfârșitul lunii aprilie, în acest an. Investiția realizată din banii municipalității a fost de 1 milion de lei, reparațiile și igienizările costând 600.000 de lei și dotările, 400.000 de lei.

Clinica arată ca una europeană, cu cele mai moderne condiții pentru mămicile care își vor aduce pe lume bebelușii aici. A fost înlocuită instalația electrică, cea sanitară și termică, au fost decopertați pereții și tavanele și totul vopsit și văruit de la zero. Am stat de vorbă cu doctor Mirela Siminel, șefa Clinicii de Neonatologie care ne-a transmis următoarele : “A fost schimbat absolut tot ce ține de utilități, tot ce s-a renovat s-a făcut de la zid, s-au îmbunățit toate, avem ventilatoarele celor mici, aparatul de radiologie, incubatoarele deschise și toate monitoarele, fiecare copil cu monitoarele lui, pompe de perfuzie, totul a fost modernizat pentru a oferi cele mai bune condiții”.

Astfel, peste 200.000 de lei au fost investiți în rampe oxigen cu toate accesoriile necesare, iar restul de bani alocați dotărilor au fost împărțiți pentru mobilier medical și nemedical, climatizarea sălilor, aparatele de stelirizate a aerului, dar și incubatoare portabile și lavoare cu apă sterilă. Rampele de oxigen, extrem de importante în actul medical sunt la standarde internaționale! Atât saloanele din Terapie Intensivă, cât și o parte din restul saloanelor sunt dotate cu rampe de oxigen pentru a putea asigura eventualele urgențe.

Modernizarea a fost luată în calcul și ca urmare a faptului că a crescut adresabilitatea la spitalul Filantropia din Craiova, încă din anul 2015. La momentul actual, procentul nașterilor din acest spital este de peste 50% din totalul nașterilor din județul Dolj. Investiția a transformat Clinica de Neonatologie într-una conform standardelor europene, crescând astfel gradul de încredere al medicilor și al părinților în calitatea actului medical.