Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, șansă pentru pacienți

0
1136

Visul construirii în Craiova a unei Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară este aproape să fie îndeplinit. După trei ani de șantier, Clinica de Cardiologie e aproape gata să își deschidă ușile pentru pacienți care suferă de boli grave ale inimii. Aici a fost adus aparatul cel mai important pentru desfășurarea activității medicale – angiograful. Totodată, au fost dotate conform ultimelor standarde, toate sălile și saloanele în care pacienții urmează să fie tratați.

Investiția este de 13 milioane de lei

 

Consiliul Județean (CJ) Dolj a susținut investiția de 13 milioane de lei. Clinica de Cardiologie Intervențională are 25 de paturi. Toate saloanele au grup sanitar propriu, dar și sistem de alarmare pentru personalul medical. Pratic, prin apăsarea unui singur buton, pacientul poate anunța cadrele medicale că are nevoie de ajutor. În clincă se află un bloc operator cu două săli de operații, un izolator, de zone de supraveghere și terapie intensivă și de o sală pentru angiograf.
La etajul doi există o pasarelă care asigură legătura cu clădirea principală a spitalului, dar care are o ramificație și către Unitatea de Primiri Urgențe, pentru ca transferul pacienților să se realizeze în cele mai bune condiții.

„Era mare nevoie de construcția acestei clinici în Craiova”

Înființarea Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară reprezintă șansa la viață pentru cazurile grave de infarct miocardic, care acum sunt trimise la București sau Timișoara. Dintre cei 10 – 15 pacienți care ajung zilnic în secția de Cardiologie a SJU Craiova, patru sunt cazuri grave de infarct miocardic.

„În mare parte toate lucrurile au fost puse la punct. În scurt timp, clinica va putea deveni funcțională. Astfel că pacienții vor putea fi tratați și aici”, a declarat dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.


Mai mulți medici din Craiova se află de ceva timp la pregătire în sșate spital astfel încât să fie pregătiți să intervină în momentul în care Clinica primește primii pacienți. Pentru Cardiologie Intervențională, aici o să lucreze un medic din București, iar pentru Chirurgie Cardiovasculară este adusă o echipă de medici de la Târgu Mureș.