Clinica de Cardiologie Intervențională, deschisă pentru pacienții din Oltenia

0
12932

Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, construită în curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova și-a deschis astăzi porțile pentru pacienți. De astăzi, aici o să fie tratate cazurile grave de infarct miocardic. Până acum, pacienții erau trimiși la spitalele din București sau Timișoara.

Pentru partea de Cardiologie Intervențională, aici lucrează un medic din București, iar pentru Chirurgie Cardiovasculară în clinică o să profeseze o echipă de medici de la Târgu Mureș și medicii din Craiova care, de ceva timp, se pregătesc în alte centre universitare din țară. Investiția făcută în această Clinică de Cardiologie de către Consiliul Județean Dolj este de 9,5 milioane de euro.

Clinica de Cardiologie Intervențională are 25 de paturi. Toate saloanele au grup sanitar propriu, dar și sistem de alarmare pentru personalul medical. În clinică se află un bloc operator cu două săli de operații, un izolator, dar și zone de supraveghere și terapie intensivă și de o sală pentru angiograf.

„În această clinică pot fi trataţi 30 de pacienți simultan, dintre care 20 pe parte de spitalizare, iar 10 pe terapie intensivă pentru că dotările pe care le avem ne permit acest lucru. Clinica de Cardiologie Intervențională are 20 de paturi de spitalizare continuă și 10 paturi de terapie intensivă şi două săli de operație. Angiograful, aparatul de anestezie, sistemele de monitorizare au costat aproximativ 650.000 de euro. E unul dintre cele mai bune tipuri de angiografe din lume. în maximum trei săptămâni ne dorim să putem să realizăm aici și să se  prima angioplastie“, a spus dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.

Lunar în Clinică Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Craiova sunt internați 400 de pacienți. Dintre cei 10 – 15 pacienți care ajung zilnic în secție, patru sunt cazuri grave de infarct miocardic. De astăzi aceste cazuri vor putea fi tratate în Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară.