Chifteluțe de porc cu sos de roşii şi salată grecească

0
586

Autor: Cristina Cârstea

Pentru acest sfârşit de săptămână, doamna Mioara, ne propune o delicioasă rețetă de chifteluțe de porc cu sos de roşii.

Acest preparat este extrem de sănătos, fiind pregătit în casă, din ingrediente naturale. Această rețetă este recomandată în special personelor care sunt la dietă sau celor care optează pentru un stil de viață sănătos.

Pentru a prepara chifteluțele avem nevoie de un kilogram de pulpă de porc tocată care să conțină foarte puțină grăsime. Aceasta va fi  amestecată apoi cu 2 cepe pe care le înabuşim în apă cu sare şi ulei, timp de 10 minute, până când acestea se înmoaie. Pentru intensificarea gustului adăugăm de asemenea şi verdețuri, precum pătrunjel, mărar şi cimbru, peste care punem apoi un ou , împreună cu condimente: sare, piper şi oregano, care vor oferi preparatului un gust minunat.

Amestecăm foarte bine compoziția, modelăm chifteluțele sub forma unor biluțe, pe care le dăm prin făină. Batem 2 ouă cu puțină apă sau lapte, apoi trecem biluțele prin acest amestec, urmând a le da prin pesmet.

La final chifteluțele se pun într-o oală cu pereți înalți şi ulei încins sau se pregătesc pe grătar.

Ele se pot servi altături de o salată grecească şi un sos iute preparat în casă din cepă, roşii, ardei capia şi ardei iute, care se înăbuşe împreună cu țelină, cimbru, piper şi sare. După ce amestecul sacde, sosul se pune în borcane ce urmează a fi sterilizate.

Această rețetă este uşor de preparat şi merită încercată. Prin urmare Ziarul Sănătatea vă doreşte spor la gătit şi poftă bună!