Cea mai frumoasă zi!!! De 8 Martie am fost alături de mămicile şi copiii internați la Secția de Oncopediatrie a SCJU şi am donat peruci pacientelor Centrului de Oncologie „Sf. Nectarie”

0
2157

Autor: Cristina Cârstea

De 8 martie fiecare femeie îşi doreşte să se simtă specială. Toți se pregătesc pentru această zi- ziua femeii şi implicit a tuturor mamelor din lume. Însă pentru mămicile internate împreună cu copilaşii lor la Secția de Oncopediatrie a Spitalului Județean de Urgență Craiova, 8 martie este doar o altă zi în care copiii lor vor face citostatice şi vor întreba când pot merge acasă. Este o altă zi în care speră că medicii le vor da un răspuns pozitiv, acela că micuții lor sunt nişte eroi care au reuşit să învingă boala şi să câştige astfel lupta împotriva cancerului.

Astăzi ne-am hotărât să le aducem măcar pentru o clipă zâmbetul pe buze, atât lor cât şi copilaşilor, dăruindu-le flori, dulciuri şi jucării împreună cu partenerii noştri, Farmaciile „Al Shefa” şi dr. Lector Luminița Simoiu din cadrul Facultății de Ştiințe Craiova.

Deşi se află sub tratament, cei mici au fost extrem de încântați. Ne-au mulțumit şi ne-au îmbrățişat pentru că ne-am gândit la ei şi ne-am dorit să le facem primăvara mai frumoasă. Cadoul lor pentru noi a fost un zâmbet larg şi o  îmbrățişare pe care nu o vom uita niciodată. Chiar dacă mulți dintre ei sunt de luni întregi în spital, puteai citi pe fața lor speranța că totul va fi bine şi că într-o bună zi se vor întoarce acasă. Plini de optimism, ei sunt cei care le dau putere mamelor să meargă mai departe.

„Majoritatea copiilor internați suferă de leucemie. Boala se află în remisiune, aceştia au vârste cuprinse între 2 şi 9 ani. Inițial, aceştia stau multe luni internați cu pauze foarte mici, de câteva zile, după care revin la câte 2-3 luni pentru consolidare. Şansele de supraviețuire sunt mari, sunt copii care înving boala. Alte afecțiuni prezente la copii sunt talasemii majore şi hemofilii. În prezent pe secție avem doar cazuri de leucemii şi talasemii majore. În medie pe lună sunt internați 10 copii. Aceştia vin, pleacă şi se întorc deoarece necesită tratamente şi condiții speciale. Toți copiii sunt internați împreună cu mămicile, aceştia provin nu doar din județul Dolj, ci din toată zona Olteniei”, spune medicul pediatru dr. Andreia Dincă

Tot astăzi ne-am gândit să le facem o bucurie şi femeilor bolnave de cancer din cadrul Centrului Oncologic Sf. Nectarie.

În urma unui articol apărut în Ziarul Sănătatea despre dăruirea şi profesionalismul dr. Michael Schenker- medic primar oncologie medicală şi soției sale, Ramona Schenker, psiho-oncolog, cei care au pus bazele Centrului de Oncologie Sf. Nectarie, aducându-le speranța şi vindecarea pacienților care le calcă pragul, cititorii Ziarului Sănătatea au trimis la adresa redacției 25 de peruci pentru a fi donate pacientelor centrului cu ocazia zilei de 8 martie.

Le mulțumim tuturor pentru implicare şi donații şi felicităm personalul medical din cadrul Secției de Oncologie Pediatrică a SCJU Craiova şi al Centrului de Oncologie „Sf. Nectarie” Craiova.

Vă dorim la mulți ani şi multă sănătate!